Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Epidemie de gripă la granița cu România. Autoritățile introduc vaccinarea obligatorie

Autoritățile din Bulgaria au introdus restricții severe și dispun vaccinarea antigripală obligatorie, după ce în trei regiuni a fost declarată epidemie de gripă.

Încă două regiuni din Bulgaria, Gabrovo și Plovdiv, au declarat epidemie de gripă din cauza creșterii morbidității, după ce și regiunea Smolyan a luat anterior aceeași măsură, scrie Novinite.

Acest lucru a determinat adoptarea unor măsuri temporare pentru a reduce răspândirea gripei.

Măsurile vor fi implementate în perioada 22-28 ianuarie și includ suspendarea consultațiilor planificate pentru gravide și copii sănătoși, oprirea examinărilor preventive, dar și imunizări și reimunizări obligatorii, potrivit agenției bulgare de știri citate.

Ministerul bulgar al Sănătății cere oamenilor să poate măști de protecție

În creșe, grădinițe și școli se aplică controlul zilnic strict, în timp ce vizitele la unitățile medicale și instituțiile sociale sunt interzise atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Citește și
raceala
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Ne confruntăm cu un val accelerat de viroze respiratorii şi de gripe

Cu virusurile gripale care circulă în toată țara, Ministerul Sănătății din Bulgaria subliniază importanța măsurilor preventive. Purtarea măștilor și păstrarea unei distanțe de siguranță în timpul adunărilor sunt recomandate pentru a preveni răspândirea gripei, coronavirusului și a bolilor respiratorii acute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult