Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Englezii descoperă că Brexitul i-a lăsat și fără veterinari. Asta după ce numărul animalelor de casă a explodat în pandemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deciziile politice și restricțiile impuse de răspândirea coronavirusului pot avea efecte drastice și asupra animalelor de companie.

 

Spre exemplu, sincronizarea dintre Brexit și faptul că în pandemie a crescut numărul animalelor de companie a dus la o penurie de medici veterinari în Regatul Britanic.

Numărul medicilor este atât de redus, încât este afectată și zona de urgențe medicale pentru prietenii necuvântători.

O femeie a încercat timp de o săptămână să facă o programare pentru animalul ei de companie care avea nevoie urgentă să fie văzut de un medic veterinar.

Paige Ballmi, stăpânul Bellei: ”Avea o problemă la ochi, mi s-a părut chiar că orbise. Însă veterinarul care o are în evidență făcea doar consultații telefonice, ceea ce nu ne ajută la nimic, chiar trebuia s-o vadă cineva”.

Citește și
Brexit: Românii care merg în Marea Britanie pentru muncă, studii sau afaceri au nevoie de viză din ianuarie
Michel Barnier: Impactul Brexit este resimţit abia acum

Cu astfel de situații se confruntă britanicii de mai bine de un an și jumătate, iar pe lângă o programare pentru controalele de rutina, stăpânii de animale trebuie să mai aștepte și pentru rezultatele analizelor.

 

Numărul câinilor de companie a crescut de peste 4 ori în pandemie

 

Chris Wilson, veterinar: ”O groază de oameni și-au luat animale de companie anul trecut pentru că au stat foarte mult acasă. Pe de altă parte, din cauza Brexit, au plecat mulți veterinari europeni care lucra aici. Așa se face că, din păcate, nu putem satisface cererea. Și pandemia a avut un impact, pentru că mulți au fost siliți să se izoleze”.

Iar consulatiile prin videocall sunt doar o soluție de moment.

Anita Dowe, veterinar: ”Capacitatea de a diagnostica de la distanță e foarte limitată, mai mult te ajută să te liniștești că nu stai cu mâinile-n sân și să afli dacă e absolută nevoie de o consultație față în față”.

Potrivit Colegiului Regal al Chirurgilor Veterinari, în 2019 veneau lunar din țările Uniunii Europene cam 95 de veterinari. În prezent, numărul este de 3 ori mai mic.

Pe de altă parte, numărul câinilor de companie a crescut de la 3 la 12 milioane și jumătate, iar al pisicilor de la 5 la 12,2 milioane.

Veterinarii se tem că amânarea vaccinării și a controalelor periodice vor duce la o aglomerație și mai mare.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult