Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Emmanuel Macron: „Europa nu trebuie să depindă de SUA pentru securitate”

Președintele francez Emmanuel Macron le-a transmis ambasadorilor francezi că Europa n-ar trebui să se bazeze pe Statele Unite, când vine vorba de securitate.

„Europa nu trebuie să îşi încredinţeze securitatea doar către SUA. Este datoria noastră să ne garantăm singuri securitatea”, a spus Macron la o întrevedere cu diplomații, conform News.ro.

Vorbind la Palatul Elysee la Conferinţa Ambasadorilor, Macron a afirmat că obiectivele sale includ prezervarea acordului nuclear cu Iranul prin „noi negocieri mai exigente” şi crearea unui nou pact global privind protejarea mediului. De asemenea, el a promis noi negocieri cu Rusia şi Turcia pentru a se ajunge la pace în Siria. În plus, Macron a avertizat că ar fi „o greşeală catastrofală” să i se permită preşedintelui sirian Bashar al-Assad să rămână la putere. El a subliniat nevoia de a comunica cu Rusia şi Turcia în privinţa mai multor probleme.

„Istoria acestor popoare este scrisă şi cu Europa. Trebuie să acceptăm că va fi o Europa mai mare – mai mare decât Uniunea Europeană”, a mai declarat liderul francez.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și
Donald Trump
Concluziile summit-ului NATO din Bruxelles. La final, Trump s-a lăudat că este ”un geniu stabil”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult