Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Emmanuel Macron a postat pe Facebook două mesaje în română. Ce a transmis României și Republicii Moldova

Președintele francez Emmanuel Macron, care a efectuat vizite în România și Republica Moldova în ultimele două zile, a postat miercuri două mesaje în limba română pe pagina sa oficială de Facebook.

Prima postare a venit după întâlnirea de miercuri cu președintele român Klaus Iohannis, de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

„În vremurile în care trăim, era important pentru mine să vin să subliniez prietenia și sprijinul meu pentru România. Vom continua să susținem împreună Ucraina, să ajutăm Moldova, să acționăm pentru a ne asigura independența energetică și să construim o apărare comună”, a transmis Emmanuel Macron.

Mai puțin de 24 de ore a stat liderul de la Elysee în România. Marți seară, imediat după ce avionul prezindențial, cu însemnele statului Francez, l-a adus la Mihail Kolgălniceanu, Emmanuel Macron s-a întalnit cu militarii francezi.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, Emmanuel Macron a plecat la Chișinău, unde s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. După această întrevedere, președintele francez a transmis în limba română că vrea să consolideze relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova.

„Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chișinăului: vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Vom acționa pentru a consolida și mai mult relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună! Pe curând”, a mai postat președintele francez pe pagina sa oficială de Facebook.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult