Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elveția este pe cale să înceapă noi negocieri cu Uniunea Europeană. Obiectivul major al țării

La aproape doi ani de la întreruperea negocierilor cu Uniunea Europeană în vederea îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale, Elveţia urmăreşte un nou început în raportul său cu Bruxelles-ul, informează Agerpres, care citează DPA.  

Astfel, autorităţile de la Berna intenţionează să reia discuţiile cu Uniunea Europeană în această lună, a informat vineri Ministerul elveţian de Externe.

Guvernul a purtat consultări ample cu reprezentanţi regionali, asociaţii şi instituţii timp de mai multe săptămâni asupra cadrului relaţiei cu UE pe care vrea să îl definească. A luat în considerare majoritatea recomandărilor şi a adoptat mandatul, a precizat Ministerul elveţian de Externe.

Elveţia doreşte să menţină accesul la piaţa internă a UE cu cât mai puţine obstacole, dar nu vrea să devină membru al Uniunii.

Berna are reglementat accesul la piaţa internă a UE prin mai multe acorduri bilaterale.

Citește și
zelenski ucraina ue
Aderarea Ucrainei ar putea costa 136 de miliarde de euro din bugetul UE, arată un studiu. Ar putea apărea și efecte negative

În schimbul unei participări reînnoite, însă, Comisia Europeană a insistat asupra unor concesii suplimentare, pe care guvernul elveţian Berna nu a fost pregătit să le facă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult