Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk vrea să retragă Tesla de pe bursă. Cât valorează compania în acest moment

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şeful Tesla, Elon Musk, vrea să retragă firma de pe bursă. Anunţul a dus la suspendarea temporară a tranzacţionării acţiunilor acestei companii la Bursa din New York şi la o mulţime de ipoteze legate de viitoarea finanţare a constructorului de maşini elec

Excentricul antreprenor a făcut anunţul-bomba .. printr-un mesaj pe Twitter. "Visez retragerea Tesla de pe bursă la 420 de dolari pe acţiune. Finanţare asigurată" a scris el ieri, la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street.

Anunţul a trimis o undă de şoc pe piaţă. Bursa a suspendat tranzacţionarea acţiunilor Tesla şi apoi a reînceput-o. Tranzacţionarea s-a încheiat la 379 dolari pe acţiune, ceea ce nu este tocmai 420... Dar acum trebuie să vină cu alte surse de finanţare.

La acest preţ pe acţiune, Tesla ar valora aproape 72 de miliarde de dolari, cu aproape 20 de miliarde peste General Motors, cea mai mare companie americană de maşini. În acel moment, Musk ar urma să efectueze cea mai mare operaţiune de retragere de pe bursă americană.

Musk a clarificat declaraţia, adăugând că decizia finală va fi luată după un vot al acţionarilor.

Citește și
Elon Musk - AFP/Getty
Tesla vine în Europa. Ce țară preferă Elon Musk pentru un "gigafactory"

Unii experţi amintesc faptul că anunţul vine într-o perioadă în care atacurile speculatorilor care pariază pe prăbuşirea Tesla s-au multiplicat. Strategia lor se bazează pe convingerea că producătorul nu va reuşi să livreze la timp noul model de maşină electrică.

Elon Musk a listat compania Tesla la bursă acum 8 ani. Antreprenorul de origine sudafricana deţine în jur de 20% din acţiunile companiei Tesla.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult