Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk ia în derâdere contraofensiva Ucrainei: ”Atât de multă moarte, pentru atât de puțin”. Mesaj: ”Să se ducă dracului!”

Elon Musk – pe care oficialii ucraineni l-au criticat recent pentru că a blocat un atac asupra flotei ruse de la Marea Neagră – a luat în derâdere succesul contraofensivei de vară a Ucrainei de duminică.  

„Atât de multă moarte, pentru atât de puțin”, a scris duminică Musk într-o postare pe X, fostul Twitter, ca răspuns într-o discuție cu investitorul de risc David Sacks, informează Insider.

Sacks a început discuția pe 19 iunie, când spunea despre contraofensiva Ucrainei că „nu reușește să-și atingă niciunul dintre obiectivele declarate inițial” de a anula câștigurile teritoriale ale Rusiei și de a demara negocierile de pace.

Sacks și-a actualizat frecvent subiectul cu articole pe acest subiect. Postarea din 17 septembrie la care răspundea Musk părea a fi o hartă a Ucrainei, cu legenda: „ACTUALIZARE: „Câștigurile teritoriale ucrainene din mult lăudata lor contraofensivă [evidențiate cu albastru] sunt atât de mici încât abia pot fi văzute pe o hartă".

Musk, la rândul său, a influențat de multe ori războiul din Ucraina. În octombrie 2022, Musk a postat o propunere de plan de pace pe X. Acest plan presupunea ca Ucraina să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și să rămână neutră prin neaderarea la NATO.

Citește și
vladimir putin
Elon Musk, lăudat de Putin: „Este o persoană remarcabilă, un om de afaceri activ şi talentat”
Diplomat ucrainean despre Musk: ”Să se ducă dracului”

Ideea lui Musk a atras o condamnare larg răspândită din partea oficialilor ucraineni de la acea vreme, diplomatul ucrainean Andrii Melnîk spunându-i miliardarului să „se ducă dracului”. Anton Gerașcenko, un consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina, a declarat că poziția atât de pro-rusă a lui Musk face să pară că rușii i-ar fi spart contul de socializare.

De asemenea, Musk a sabotat efectiv anul trecut un atac ucrainean asupra navelor Rusiei, când a refuzat să activeze accesul la sateliții Starlink deținuți de SpaceX, conform unui fragment din biografia scrisă de Walter Isaacson despre Elon Musk.

Ucraina și-a lansat contraofensiva asupra Rusiei în iunie, conform Consiliului pentru Relații Externe. Analistul de război Jan Kallberg de la Centrul pentru Analiza Politicii Europene a declarat luna trecută că contraofensiva face „progrese mici”, dar „substanțiale”.

Reprezentanții lui Musk nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Insider.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult