Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk a bătut recordul mondial pentru cea mai mare avere pierdută vreodată

Elon Musk intră în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată. Din noimebrie 2021, avuția șefului Twitter a scăzut cu aproximativ 182 de miliarde de dolari, informează Fortune.  

Guinness World Records (n.r. - Cartea Recordurilor) a precizat că cifra exactă este „aproape imposibil de stabilit”, deoarece calculul se bazează pe o estimare a Forbes.

Suma reală pe care ar fi pierdut-o Musk s-ar ridica la aproape 200 de miliarde de dolari.

Proprietarul Twitter a preluat titlul de la investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son, care a stabilit recordul anterior pentru pierderea a 58,6 miliarde de dolari în anul 2000.

Șeful Tesla a fost cel mai bogat om din lume, însă în prezent titlul îi aparține lui Bernard Arnault, fondatorul multinaționalei de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), care deține o avere estimată la 190 de miliarde de dolari.

Citește și
Elon Musk
Elon Musk a pierdut 200 de miliarde de dolari și nu mai este cel mai bogat om de pe planetă. Cine i-a luat locul

Pierderile colosale suferite de Elon Musk vin după un an tumultos pentru două dintre afacerile sale.

În 2022, potrivit sursei citate, Tesla a înregistrat o scădere record de 65% a prețului acțiunilor. Totuși, în ciuda îngrijorărilor cu privire la creșterea costurilor, amenințările competitive și riscul ca o recesiune să încetinească cererea, compania de vehicule electrice are încă o valoare bursieră de aproximativ 389 de miliarde de dolari, datorită creșterii sale fulminante în 2020 și 2021.

În luna noiembrie a anului trecut, Bloomberg a anunțat că Elon Musk a vândut alte 3,95 miliarde de dolari de acțiuni Tesla pentru a finanța cumpărarea Twitter, deși a promis că nu va face acest lucru.

După ce a achiziționat Twitter, afaceristul a mărturisit că tranzacția a reprezentat o „risipă” pentru economiile sale de o viață.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult