Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Efectul neașteptat al războiului din Israel. TASS: SUA cer Rusiei să reia dialogul pe probleme de stabilitate strategică

Rusia a primit o ofertă din partea SUA de a relua dialogul sistematic pe probleme de stabilitate strategică, a declarat adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov, citat de presa afiliată Kremlinului.  

Potrivit oficialului de la Kremlin, propunerea a fost făcută neoficial, iar partea rusă o studiază în prezent într-un format interagenții, scrie TASS.

Problema este că Rusia și SUA văd posibilitățile de reluare a dialogului în mod foarte diferit, a declarat Oleg Krivolapov, cercetător șef la Institutul de Studii SUA și Canadei al Academiei Ruse de Științe.

Potrivit expertului, SUA ar dori să stabilizeze treptat formatul bilateral al relațiilor strategice, în timp ce Rusia a precizat în mod repetat că este deschisă unei discuții asupra acestor inițiative, dar numai dacă SUA propune ceva mai substanțial decât consultările, arată presa rusă de stat.

Krivolapov consideră că revizuirea arhitecturii de securitate din Europa ar putea fi printre astfel de propuneri. În plus, el observă că americanii ar putea pur și simplu să folosească aceste propuneri ca o mișcare de PR, dar acesta nu este cel mai important lucru pentru ei, a concluzionat expertul.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski: Rusia a pierdut „cel puțin o brigadă de aproximativ 1.500 de militari” la Avdiivka
Rușii spun că inițiativa SUA trebuie interpretată pozitiv

Însuși faptul că americanii au sugerat ceva poate fi deja interpretat pozitiv, a spus și Dmitri Stefanovich, cercetător la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științe.

Pe de altă parte, faptul că aceste propuneri au fost făcute după o perioadă atât de lungă de timp arată adâncimea prăpastiei în interacțiunea ruso-americană pe probleme strategice.

Acestea fiind spuse, reacția Rusiei este absolut așteptată pentru că, în prezent, condițiile sunt cu greu propice reluării unui dialog robust în acest domeniu, a adăugat expertul. Cu toate acestea, orice scenarii alternativi în perspectiva pe termen lung nu duc nicăieri.

În consecință, SUA fiind pregătite să soluționeze o gamă largă de probleme, căutarea soluțiilor în domeniul stabilității strategice ar trebui să devină o prioritate cheie, a concluzionat expertul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult