Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Efectele tragice ale pandemiei. Pacienți găsiți morți, la săptămâni bune după deces

Medicii din Marea Britanie fac dezvăluiri șocante despre faptul că mai mulți oameni au fost găsiți morți de coronavirus în case, la câteva săptămâni după ce au decedat.

Multe dintre cadavre au fost descoperite la o perioadă lungă de timp de la momentul decesului, fiind deja într-o stare avansată de descompunere, transmite The Guardian.

„Am văzut o mulțime de cazuri de genul acesta, pe timpul pandemiei de coronavirus și, de asemenea, am efectuat numeroase autopsii", a spus Mike Osborn, patolog senior în Londra și președintele comitetului de investigare a deceselor la Royal College of Pathologists.

Osborn a mai adăugat că mulți dintre cei care au fost găsiți în această situație au murit din cauza COVID-19.

Nu se știe încă exact numărul oamenilor care au murit acasă în timpul restricțiilor, dar specialiștii spun că cifrele vor apărea în următoarele luni.

Citește și
coronavirus
Studiu: 3,1 milioane de europeni ar fi putut muri dacă nu erau impuse măsurile de izolare

„Ne-am temut întotdeauna că mai mulți oameni în vârstă vor fi găsiți morți singuri acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este foarte trist să constatăm că acesta este adevărul”, a declarat Caroline Abrahams, directorul al organizației caritabile Age UK.

Cei care militează pentru sprijinul persoanelor în vârstă au transmis că acest fenomen a evidențiat vulnerabilitatea vârstnicilor care trăiesc pe cont propriu, departe de familie, mai ales în această perioadă în care oamenii trebuie să respecte o serie de restricții.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult