Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Economia Rusiei, afectată după ce Vladimir Putin a mobilizat încă 300.000 de militari rezerviști în războiul din Ucraina

Mobilizarea bărbaților de către Vladimir Putin în războiul din Ucraina ar putea afecta economia întregii țări, arată Banca Centrală Rusă, într-un raport.

 

Peste 300.000 de bărbați ruși și familiile lor au fugit din țară de la ordinul de mobilizare

Chiar și după mai multe runde de sancțiuni impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina, regimul economic al președintelui Vladimir Putin părea să reziste, datorită prețurilor ferme la energie. Importurile rusești au scăzut din cauza războiului din Ucraina, dar veniturile din exporturile sale de petrol și gaze au compensat pierderile.

Cu toate acestea, abia acum încep să se vadă „leziunile” în ruma sancțiunilor impuse, mai ales după ce, Vladimir Putin, a ordonat, în septembrie, o „mobilizare parțială” a aproximativ 300.000 de militari rezerviști ai țării, ceea ce i-a determinat pe mulți să fugă din țară, conform Business Insider.

„Redresarea activității economice a stagnat în septembrie”, a declarat, miercuri, departamentul de cercetare al Băncii Centrale a Rusiei, într-un raport. Până la sfârșitul lunii, condițiile economice s-au înrăutățit, a adăugat unitatea de cercetare a Băncii Centrale.

Citește și
copil Ucraina
Rusia recunoaşte că transferă copii ucraineni către teritorii pe care le controlează, dar doar pentru a-i proteja

Banca Centrală a Rusiei nu a făcut referire la cei care au scăpat de la convocare, dar a spus că mobilizarea a creat noi provocări pentru procesele de producție și menținerea producției. De asemenea, este de așteptat să „afecteze negativ încrederea consumatorilor și a întreprinderilor”, se mai arată în raport.

Banca a spus că mobilizarea parțială ar putea îngreuna, de asemenea, angajarea companiilor în Rusia, unde șomajul a atins un nivel record, la rândul său, „dând înapoi activitatea economică generală din lunile următoare”.

Rusia nu a făcut publice cifre cu privire la numărul de persoane care au fugit din țară de la mobilizarea lui Putin, dar rapoartele din țările vecine spun că numărul este de peste 300.000, potrivit unui raport al Washington Post, conform Business Insider.

Scăderea încrederii consumatorilor și a întreprinderilor din Rusia în luna septembrie a survenit după ce s-a îmbunătățit în timpul verii, a declarat compania de analiză a datelor Morning Consult într-un raport de săptămâna trecută.

A fost prima dată, de când Rusia a invadat Ucraina, când „consumatorii ruși par vulnerabili la impactul economic al invaziei”, a spus Morning Consult într-un e-mail către Insider.

Banca Centrală a Rusiei a recunoscut acest lucru în raport și a spus că scăderea sentimentului consumatorilor ar putea „opri temporar” o redresare a consumului, la începutul celui de-al patrulea trimestru din 2022.

„Evenimentele din septembrie nu vor împinge neapărat Rusia într-o recesiune imediată, dar provocările cresc”, au spus analiştii Morning Consult.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult