Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După doi ani de război magazine Auchan se închid în Rusia. Gazprombank va cumpăra afacerea rusească a lanțului

Cumpărătorul lanțului francez de magazine Auchan, care a „intrat în etapa finală a negocierilor” privind vânzarea afacerii sale rusești, ar putea deveni Gazprombank, scrie ziarul Le Monde, citând surse.

Alte detalii ale posibilei tranzacții nu au fost dezvăluite.

Cu toate acestea, după cum notează Le Monde, în septembrie 2023, Gazprombank a cumpărat 14 centre comerciale de la centrele suedeze Ingka, care făcea parte din aceeași companie holding ca și lanțul Ikea.

Aceste centre comerciale aveau și magazine Auchan. Ingka Centers a raportat că va vinde centrele comerciale unei filiale a Gazprombank, dar nu a precizat numele cumpărătorului.

Potrivit unei surse apropiate Auchan, dacă compania decide să părăsească piața rusă, se va întâmpla „nu din motive politice sau de reputație, ci din motive economice”.

Rețeaua Auchan nu a răspuns solicitării de comentarii a jurnaliștilor.

După izbucnirea unui război pe scară largă în 2022, Auchan nu a părăsit Rusia, explicând că cel mai important lucru pentru companie a fost „să păstrăm angajații și să asigurăm îndeplinirea misiunii noastre principale: să continuăm să hrănim oamenii din Rusia și Ucraina. .”

În 2023, Le Monde, The Insider și Bellingcat au publicat o investigație conform căreia compania a furnizat alimente pentru armata rusă în Ucraina. Auchan a negat acest lucru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult