Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dubaiul renunță la taxa de 30% pe alcool și la taxa de licență pentru a stimula turismul

Dubaiul a decis să renunțe la taxa de 30% pe alcool într-o încercare de a stimula turismul. De asemenea, renunță și la licențele personale pentru alcool – de care au nevoie rezidenții care vor să bea acasă.

Dubaiul a relaxat legile de ceva timp, permițând vânzarea de alcool în timpul zilei în timpul Ramadanului și aprobând livrarea la domiciliu în timpul pandemiei, notează BBC.

Această ultimă mișcare este considerată a fi o încercare de a face orașul mai atractiv pentru străini, în fața concurenței din partea vecinilor.

Cele două companii care distribuie alcool în Dubai, Maritime and Mercantile International (MMI) și African & Eastern, au declarat că vor reflecta asupra reducerii taxelor pentru consumatori.

„Aceste reglementări recent actualizate sunt esențiale pentru a asigura în continuare achiziționarea și consumul sigur și responsabil de băuturi alcoolice în Dubai și Emiratele Arabe Unite”, a declarat pentru AP purtătorul de cuvânt al MMI, Tyrone Reid.

Nu este clar dacă decizia, care a intrat în vigoare duminică, va fi permanentă. Financial Times a scris că va fi aplicată timp de un an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult