Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drone de luptă chineză trimise în Libia deghizate în turbine eoliene. Cum au fost descoperite

Italia a confiscat piese pentru două drone de luptă deghizate în turbine eoliene în containere pe drumul din China către Libia, au anunțat marți autoritățile vamale și maritime, citate de Business Insider.

Oficialii din portul Gioia Tauro au interceptat șase containere marcate ca piese pentru generatoare eoliene, care au fost de fapt umplute cu fuzelajele și aripile dronelor militare, a declarat Poliția Financiară într-un comunicat.

Agenția patrulează în apele Italiei și are sarcina de a combate contrabanda.

Anchetatorii au spus că piesele dronei au fost ascunse printre materialele făcute să semene cu palele ventilatorului turbinelor eoliene „cu scopul de a ascunde verificările efectuate”.

Potrivit Poliției Financiare, dronele au un tonaj de peste 3 tone, cu o lungime de peste 15 metri și o anvergură de peste 30 de metri.

The Times of London a raportat că autoritățile italiene au acționat pe baza informațiilor din SUA.

Acesta a scris că trei containere au fost sechestrate pe 18 iunie de pe nava MSC Arina și că oficialii se așteptau să sosească alte trei în weekend pe MSC Apolline.

Dronele erau destinate generalului libian Khalifa Haftar. Livrările au inclus două stații de control pentru drone, conform The Times.

Specificațiile dronei enumerate de Garda Financiară, se potrivesc cu cele ale Wing Loong-2 enumerate de rapoartele din presa de stat chineză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult