Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două persoane din Emiratele Arabe, arestate în Turcia. Legătura cu asasinatul lui Khashoggi

Autoritățile din Turcia au arestat două persoane, pe care le acuză că ar fi spionat pentru Emiratele Arabe Unite. Mai mult, ele sunt suspectate că ar avea legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Turcia investighează privind posibile legături cu asasinarea din 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite, a informat un oficial turc, informează BBC News, citat de News.ro.

CIA consideră că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite este responsabil pentru asasinat.

„Investigăm pentru a afla dacă sosirea în Turcia a uneia dintre persoane are vreo legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi. Este posibil să fi existat o tentativă de a aduna informaţii despre arabi, inclusiv despre disidenţii politici care locuiesc în Turcia”, a informat oficialul, adăugând că această persoană a fost monitorizată de şase luni înainte să fie arestată luni la Istanbul.

Oficialii turci au confiscat un calculator găsit în ceea ce ei au numit ca fiind baza de spionaj a grupării în Istanbul. Oficialul, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a susţinut că declaraţiile celor doi suspecţi sugerează că operaţiunea lor a avut ca ţintă persoanele aflate în exil politic şi studenţii.

Citește și
Jamal Khashoggi, asasinat, ultima zi,
20 de oameni, căutați de Interpol pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

„Avem dovezi vaste privind activităţile persoanelor în Turcia. Ei au recunoscut că au fost angajaţi de serviciile secrete ale EAU”, a precizat el.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite sunt aliaţi apropiaţi, colaborând îndeaproape în criza diplomatică cu Qatarul în 2017-2019. Atunci, patru ţări – Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite,, Bahrain şi Egipt – au implementat un embargo asupra Qatarului, ţară pe care o acuză că finanţează terorismul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult