Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump vs Kamala Harris. Fostul președinte, afirmație falsă despre migranții care ”mănâncă animale de companie”

Fostul președinte Donald Trump a repetat la dezbaterea de marți noaptea (miercuri, în România) o afirmație falsă care a fost promovată de numeroși lideri republicani, inclusiv de candidatul republican la vicepreședinție, senatorul JD Vance. 

Trump a susținut că migranții haitieni din orașul Springfield, Ohio, fură câinii și pisicile de companie ale oamenilor și le mănâncă.

"În Springfield, ei mănâncă câinii. Oamenii care au venit aici, mănâncă pisicile", a spus Trump. "Ei mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo".

Această afirmație este falsă, notează CNN. Orașul Springfield și poliția locală au declarat că nu există nicio dovadă pentru această afirmație - care pare să provină dintr-o postare pe Facebook.  Cineva care pretindea a fi un rezident local a spus o poveste despre prietenul fiicei vecinului său.

Într-o declarație pentru CNN, un purtător de cuvânt al orașului Springfield a declarat: "Nu au existat informații credibile sau reclamații specifice cu privire la animale de companie care să fi fost rănite, vătămate sau abuzate de persoane din comunitatea imigranților".

Citește și
kamala harris donald trump
Atuul pe care mizează democrații în dezbaterea prezidențială din SUA. Există și un mare dezavantaj pentru Kamala Harris

Publicația The Springfield News-Sun a transmis că "divizia de poliție din Springfield a declarat luni dimineață că nu a primit niciun raport referitor la animale de companie furate și mâncate".

Marți, Vance a recunoscut pe rețelele de socializare că este "posibil" ca "zvonurile" pe care le-a auzit de la locuitorii din zonă "să se dovedească a fi false", deși i-a încurajat pe oameni să "păstreze fluxul de meme-uri cu pisici".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult