Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump promite ”expulzări în masă” în Springfield, unde i-a acuzat pe migranţi că mănâncă pisici

Donald Trump a promis "expulzări în masă" în Springfield, un mic oraş din statul Ohio, unde i-a acuzat pe nedrept pe migranţii haitieni că mănâncă pisici, relatează AFP.

"Vom organiza expulzări în masă", a declarat el la o conferinţă de presă, pretinzând că ignoră faptul că mulţi dintre aceşti migranţi au un permis de şedere.

Responsabili ai oraşului american Springfield au anunţat că au ordonat vineri evacuarea mai multor şcoli, în contextul criticilor nefondate ale lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni din această comunitate.

Acest mic oraş din Ohio, stat în nord-estul ţării, este în centrul unei polemici aprinse, lansată de dreapta radicală şi alimentată de Donald Trump, care susţine în mod fals că migranţii haitieni atacă pisici sau câini pentru a-i mânca.

Deşi poliţia locală a dezminţit categoric această teză, precum şi numeroase media, între care şi AFP, care verifică informaţiile, candidatul republican a repetat-o de mai multe ori, după ce a spus-o prima dată în cadrul dezbaterii televizate cu rivala sa Kamala Harris.

Citește și
donald trump
Isterie în SUA după „informații false” cu migranți care mănâncă câini și pisici. Trump e arătat cu degetul

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult