Donald Trump, pe urmele lui Joe Biden. Într-un discurs susținut la Trump Tower a vorbit despre ”încălzirea nucleară”
"Ce s-a întâmplat cu mediul?", a spus el unei săli pline de reporteri.
"Ei nu-l menționează. Ei nu menționează că oceanul va crește cu un sfert de centimetru în următorii 500 de ani... ceea ce ar trebui să înceapă să menționeze este încălzirea nucleară." - a afirmat Trump, potrivit blogului Futurism.com.
Comentariul uluitor ridică numeroase întrebări. Cine sunt, mai exact, "ei"? Și ce este "încălzirea nucleară"?
Nu este prima dată când cunoscutul adversar al schimbărilor climatice folosește acest termen inventat.
În timpul a ceea ce a fost descris ca fiind "cea mai stupidă conversație despre climă din toate timpurile" cu miliardarul Elon Musk, luna trecută, Trump a susținut că ar trebui să vorbim despre încălzirea nucleară, nu despre schimbările climatice.
Musk a încercat să înțeleagă afirmația, susținând că "există partea negativă a nuclearului, care este un război nuclear, o parte foarte negativă."
La momentul respectiv, Trump a susținut, de asemenea, că topirea ghețarilor ar crea "mai multe proprietăți pe malul oceanului", un argument la fel de absurd care nu are nicio bază în realitate.
Nu este deloc clar ce vrea să spună fostul prezentator de reality TV atunci când vorbește despre încălzirea nucleară. Având în vedere comentariile sale din timpul unui interviu din decembrie cu Tucker Carlson, gazda Fox News, există o șansă să se refere la amenințarea unui război nuclear cu Rusia - care nu prea are legătură cu criza climatică.
La momentul respectiv, el s-a referit la nuclear ca la "cuvântul cu N", care de obicei se referă la un alt cuvânt, folosit uneori de susținătorii lui Trump.
"Cea mai mare problemă, spune Trump, este "încălzirea nucleară", a scris pe Twitter David Corn de la Mother Jones la momentul respectiv. "Despre ce vorbește el?" "Încălzire nucleară? Este la fel ca atunci când vântul nu mai suflă, televizorul tău se oprește?", a comentat un alt utilizator.
"Și zgomotul morilor de vânt cauzează cancer?" Același lucru este valabil și pentru Musk, care a devenit treptat un susținător în toată regula al lui Trump, în ciuda faptului că a condus campania de electrificare a automobilelor.
În timpul conversației sale năucitoare cu Trump de luna trecută, Musk a susținut că singurul motiv pentru care ar trebui să renunțăm la combustibilii fosili este că puțurile se vor epuiza în cele din urmă și că singurele consecințe ar fi o creștere a "durerilor de cap și a stărilor de greață" din cauza creșterii nivelului de dioxid de carbon.
El a afirmat, de asemenea, că este greșit să "defăimăm" industria petrolului și a gazelor, având în vedere contribuțiile masive ale industriei la emisiile globale.
"Este trist că Elon Musk a devenit un adversar al fenomenului schimbărilor climatice, dar asta este ceea ce este", a declarat luna trecută pentru The Guardian climatologul Michael Mann. "El neagă literalmente ceea ce știința are de spus aici".
Sursa: Futurism.com
Etichete: donald trump , incalzire globala , gafa
Dată publicare: 28-09-2024 18:50