Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump, implicat într-un nou scandal Republicanul a ridicat în slăvi un criminal de război: „A făcut și fapte bune”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Statele Unite, disputa electorală pentru Casa Albă devine tot mai înfierbântată. Kamala Harris și Donald Trump nu scapă nicio ocazie să se critice reciproc, de multe ori folosind cuvinte grele.

Între timp, omul de afaceri este, din nou, în mijlocul unor dezvăluiri șocante. Un fost subaltern a declarat că Trump intră în categoria fasciștilor.

Însă, nimic nu s-a schimbat în preferințele americanilor. Cei doi candidați sunt umăr la umăr în sondajele realizate în cele șapte state cruciale pentru acest scrutin.

Generalul în retragere John Kelly a fost șeful de cabinet al lui Donald Trump în perioada 2017-2019.

Din această funcție, a coordonat personalul de la Casa Albă și a făcut parte din cercul intim al fostului președinte.

Citește și
trump harris
Un nou ping-pong de declarații dure între Donald Trump și Kamala Harris. Ultimul interviu al democratei, motiv de atac

Doar că, în ultimii ani, s-a transformat într-un critic dur al lui Trump. Kelly a declarat - într-un interviu pentru "Times" - că fostul lider al Statelor Unite ar fi spus la un moment dat despre Hitler că a făcut „și fapte bune”.

Mai mult, omul de afaceri și-ar fi dorit ca generalii săi să fie la fel de loiali ca cei ai dictatorului nazist.

gen. John Kelly, fost șef de cabinet în administrația Trump: „Cu siguranță, fostul președinte se află în zona de extremă dreaptă. Este, fără îndoială, un autoritar, admiră dictatori. A spus asta, așa că se încadrează cu siguranță în definiția generală a fascistului”.

Comentariul lui Kelly este cel mai recent dintr-un lung șir de avertismente venite de la foști consilieri ai lui Trump, care susțin că republicanul s-ar folosi de puterea sa într-un mod nedemocratic. Noile dezvăluiri au fost taxate imediat de Kamala Harris.

Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA: „Știm ce își dorește Donald Trump. Vrea putere nelimitată. Nu vrea o armată loială Constituției Statelor Unite. Vrea o armată care să-i fie loială lui. Vrea o armată care să-i fie loială personal, una care să-i asculte ordinele chiar și atunci când le spune să încalce legea sau să-și abandoneze jurământul față de Constituția Statelor Unite”.

În tabăra cealaltă, echipa de campanie a lui Trump a respins vehement acuzațiile lansate de generalul Kelly. Ambii candidați se concentrează, acum, pe cele șapte state indecise, de care va depinde deznodământul scrutinului.

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA: „Cu ajutorul vostru, ne pregătim de cei mai grozavi 4 ani din istoria țării noastre”.

Kamala Harris, candidata democrată la președinția SUA: „Sper și mă rog ca poporul american să înțeleagă nu doar ce e în joc la aceste alegeri, ci și cât de mult contează America pentru restul lumii”.

Sperând că îi atrage pe conservatorii moderaţi, Kamala Harris face campanie alături de fosta parlamentară republicană Liz Cheney, o adversară aprigă a lui Trump.

Liz Cheney, fost reprezentant republican din Wyoming: „Când te gandești la nivelul de instabilitate, la procesul de decizie atât de haotic, la misoginismul lui, Trump nu e cineva în care să ai încredere să-l trimiți în Biroul Oval. La acest scrutin, avem de făcut o alegere importantă. Nu între partide, ci între Bine și Rău”.

Liz Cheney este "proastă ca noaptea", i-a răspuns fostul lider de la Casa Albă. În ultimele zile, candidatul republican a lansat grosolănii fără seamăn, care, chiar dacă vin din partea lui, consternează. I-a transmis Kamalei Harris că este o "ratată, o sonată" sau o "adevărată scursură".

Iar, la un miting în Pennsylvania, republicanul în vârstă de 78 de ani şi-a început discursul cu o divagație despre organele genitale ale unui star local, Arnold Palmer, o legendă americană a golfului.

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA: „Când făcea un duş cu alţi profesionişti, ăştia exclamau 'o, Doamne, este incredibil'”.

Iar simpatizantele venite să-l asculte în Detroit, au primit din partea lui Trump un ordin fără echivoc: „Dați-le câte un brânci de pe canapea porcilor grăsani de soți ai voștri și trimiteți-i să-l voteze pe Trump”.

Neavând încotro, vicepreşedinta Statelor Unite și-a înăsprit tonul împotriva republicanului.

Kamala Harris, candidata democrată la președinția SUA: „De multe ori, nu poate termina propozițiile. El le numește divagații, dar eu cred că sunt simple aiureli. Sunt lucruri pe care le-a spus și care stârnesc râsul și au ajuns subiect de glume. Dar vorbele contează când vin din partea cuiva care aspiră să (re)devină președintele Statelor Unite”.

Între timp, numărul record al celor care stau la cozi ca să voteze anticipat dovedește cât de strânsă e cursa electorală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult