Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump cere republicanilor să bage SUA în incapacitate de plată, în lipsa unor reduceri bugetare

Donald Trump le cere colegilor republicani să bage Statele Unite în Incapacitate de plată, dacă nu se vor adopta reduceri bugetare.

Fostul preşedinte al SUA a cerut miercuri congresmenilor republicani să provoace o incapacitate de plată a datoriei, dacă nu vor există reduceri bugetare "masive", transmite AFP.

„Aleşilor, senatorilor, le spun: dacă nu vă dau reduceri masive, va trebui să provocaţi o neplată", a spus Donald Trump, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, într-o discuţie cu alegătorii, moderată de CNN.

Democraţii şi republicanii sunt angajaţi într-o confruntare cu privire la creşterea plafonului datoriei SUA, o manevră legislativă necesară pentru ca cea mai mare economie a lumii să poată continua să îşi plătească facturile, oficialii şi creditorii.

Donald Trump a estimat că neîndeplinirea obligaţiei de plată va fi probabil evitată, prezicând că democraţii vor "ceda" în acest dosar.

Citește și
Donald Trump
Primul miting organizat de Trump după acuzarea sa istorică. Fostul lider de la Casa Albă promite că-l va „zdrobi” pe Biden

Succesorul său democrat, Joe Biden, a exclus totuşi ideea unor negocieri care să vizeze reduceri de buget pentru moment, acuzându-i pe republicanii din Congres că ţin economia "ostatică".

Fără un vot în Congres, Statele Unite s-ar putea afla în incapacitate de plată în această vară. Această situaţie ar avea, potrivit Casei Albe, consecinţe catastrofale asupra ocupării forţei de muncă şi a creşterii economice, pe lângă destabilizarea finanţelor mondiale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult