Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doliu la Hollywood. A murit președintele organizaţiei care acordă Globurile de Aur

Jurnalistul Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizaţie care acordă Globurile de Aur, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit News.ro, care citează Variety.

Soria a murit vineri, în casa lui din Los Angeles, a anunţat un membru al familiei. Nu a fost dezvăluită cauza decesului.

Născut în Argentina, Lorenzo Soria a petrecut mai mulţi ani în Italia, unde a fost jurnalist la săptămânalul L'Espresso. Din 1988, a lucrat pentru cotidianul La Stampa.

Din 1982 a locuit în Los Angeles, scriind despre politică, tehnologie şi societate, dar şi despre Hollywood şi industria divertismentului.

Făcea parte din HFPA din 1989. A fost membru timp de 24 de ani, iar în perioada 2003 - 2005 şi 2015 - 2017 a fost preşedinte al Asociaţiei. În ultimii doi ani, a fost preşedinte al consiliului director. Anul trecut, el a fost din nou ales preşedinte.

Citește și
Filme
Criticii de film americani au ales cele mai bune pelicule. Ce premii au luat "Joker" și "The Irishman"

„Lorenzo a fost un îndrăgit membru al industriei divertismentului şi al comunităţii de la Hollywood”, a transmis HFPA.

În iunie 2019, el spunea: „Este un privilegiu să fiu din nou ales preşedinte al Hollywood Foreign Press Association. Sunt nerăbdător ca, împreună cu colegii din HFPA, să continui misiunea organizaţiei de a recunoaşte cele mai bune realizări în film şi televiziune, introducând următoarea generaţie de naratori. Nu am fost niciodată mai mândru de viitorul organizaţiei noastre”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult