Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi ucraineni, arestați după incendierea unui vehicul militar. Suspecta de 24 de ani ar fi fost plătită de serviciile rusești

Un vehicul militar incendiat în vestul Ucrainei a dus la arestarea a două persoane, iar poliția îi suspectează că au acționat la ordinul unor "servicii speciale inamice", din Rusia.

O femeie de 24 de ani şi vecinul său de 40 de ani au fost arestaţi în regiunea Ivano-Frankivsk, au anunţat forţele de ordine regionale şi Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU), transmite AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit poliţiei, cei doi "au acţionat la ordinul serviciilor speciale inamice", aluzie clară la Rusia, care nu a fost însă numită în acest comunicat.

Tinerei, care căuta un loc de muncă part time pe internet, i s-au propus bani pentru a incendia vehicule militare, potrivit forţelor de ordine. Ulterior, ea a recrutat un vecin cu care a incendiat un vehicul filmându-se, potrivit aceleiaşi surse.

Ei riscă până la zece ani de închisoare, potrivit autorităţilor.

Citește și
rachetă rusească
Ucrainenii ar fi lovit un depozit de rachete şi muniţie în Rusia. ”Cu o zi înainte de atac, au sosit rachete iraniene”

Autorităţile ucrainene suspectează serviciile speciale ruse că încearcă să recruteze ucraineni pentru "a avaria" echipamente militare, a declarat pentru AFP Olena Berejna, purtătoare de cuvânt a poliţiei naţionale.

Căutând să "creeze percepţia" existenţei unei reţele secrete de femei ucrainene care se opun autorităţilor, Rusia vrea să "destabilizeze" societatea ucraineană şi "să submineze autoritatea" statului, a afirmat ea.

Peste 200 de incendii criminale împotriva unor vehicule militare au fost înregistrate de la începutul anului, a precizat purtătoarea de cuvânt, subliniind că un sfert dintre persoanele arestate erau minore. Serviciile ruse le recrutează pe reţelele sociale promiţându-le "bani ușor obținuți" în schimbul incendierii unui vehicul, potrivit Olenei Berejna.

Autorităţile ruse acuză la rândul lor regulat serviciile ucrainene că recrutează pe internet cetăţeni ruşi sau că îi manipulează pentru a-i determina să comită acte de sabotaj în schimbul unei retribuţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult