Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi români, găsiți vinovați pentru infracțiuni cibernetice în SUA. Ar fi furat milioane

Doi români au fost găsiți vinovați de o instanță din Statele Unite pentru infracțiuni privind furtul datelor de pe cardurile de credit și a informațiilor personale.

Ei sunt acuzaţi că au infectat cu malware peste 400.000 de computere, majoritatea din Statele Unite. Malware-ul care a fost creat în 2007 a stat la baza unei scheme complexe pentru acea vreme.

Acesta infecta calculatoarele în urma deschiderii unor ataşamente la mail-uri şi prin injectarea unor false site-uri oficiale, care păcăleau utilizatorii că reprezintă diferite autorităţi (Fiscul American, Western Union etc.).

În urma infectării, erau furate date financiare şi informaţii personale folosite tot pentru furt, se minau în fundal monede virtuale şi era accesată agenda de contacte în vederea infectării şi a altor computere, potrivit News.ro.

Malware-ul oprea soluţiile antivirus instalate şi chiar bloca accesul la site-urile oficiale ale poliţiei şi a altor instituţii federale de protecţie.

Citește și
atac cibernetic
Atacuri cibernetice masive la adresa României, din spațiul estic. MAE a căzut victimă
Ar fi furat milioane de dolari

 

Cei doi români, care conform Departamentului de Justiţie au furat astfel milioane de dolari, îşi vor auzi sentinţa finală pe 14 august.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi la 21 de capete de acuzare, printre care fraudă, furt de identitate, spălare de bani şi trafic de mărci contrafăcute. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult