Doi cumnați au murit după ce au căzut în cuva de fermentare dintr-o cramă. Unul dintre ei încerca să îl salveze pe celălalt
Gerardo Jubera și Felix Crespo, de 60 și 61 de ani, lucrau de la crama familiei Crespo Zabala, din Lanciego, în Țara Bascilor, în nordul Spaniei. Gerardo verifica procesul de fermentare a vinului într-un depozit când a alunecat și a căzut în cuvă. Apoi, disperat să-i salveze viața, Crespo s-a repezit să-l ajute, dar a avut parte de același sfârșit, scrie Mirror.
„Cu toții am face asta pentru a salva un membru al familiei”, a declarat primarul local, Itziar de Alava Martinez.
Un bărbat de 31 de ani, intoxicat cu fum, a fost transportat cu elicopterul la un spital din Logrono.
Vaporii toxici precum monoxidul de carbon și azotul produse în timpul vinificației pot fi mortale în spații închise, mai ales atunci când sunt produse în cantități mari. Cramele au în general sisteme de ventilație necesare care permit aerului toxic să iasă și previn orice incidente grave.