Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi copii de 10 și 12 ani au supraviețuit singuri 96 de ore într-o pădure, după ce s-au rătăcit. Sute de oameni i-au căutat

Doi copii de 10 și 12 ani au supraviețuit miraculos timp de 96 de ore într-o pădure din Rusia. Micuții au dispărut după ce s-au întors de la perscuit cu bunicul lor.

Grisha, în vârstă de 12 ani, și Vika Krepp, în vârstă de 10 ani, s-ar fi rătăcit după ce au plecat de la pescuit, în Slobodo-Turinsky, regiunea Sverdlovsk, scrie Metro.

Speriată, familia celor doi i-a dat dispăruți, iar autoritățile au declanșat o amplă operațiune de căutare. Peste 650 de persoane au fost implicate în acțiunea de salvare.

Copiii au fost găsiți în cele din urmă, după 96 de ore de căutări. Potrivit autorităților, ei erau speriați și înfrigurați, dar fericiți că au fost găsiți.

Ei le-au spus salvatorilor că „lupii s-au apropiat de ei în pădure, dar cei doi câini beagle ai lor, care erau cu copiii, i-au speriat pe prădători”.

Citește și
cristian disparut italia
La o săptămână de la tragedia de la Natisone, Cristian este încă dispărut. Anunțul primarului localității

Vika și Grisha au fost duși la spital unde s-au reunit cu mama lor, Alfiya.

„Nu eram îngrijorată. Am crezut în tine! Știam că ești bine”, i-a spus mama lui Grisha.

„Patru dintre noi mergeam pe două ATV-uri când au fost descoperiți. Nu au intrat în panică. Chiar am fost surprins. „Ne-am oprit și am strigat la fiecare 200 de metri. Ne-au auzit, dar nu au putut să țipe înapoi”, a povestit unul dintre salvatori.

Ei au fost găsiți la aproximativ 7 kilometri de satul Burmakina, unde dispăruseră, în apropierea casei de vacanță a familiei.

Bunicul lor a apărut în urmă cu patru zile după expediția la pescuit, dar a avut recent un accident vascular cerebral și nu a putut spune cu exactitate ce s-a întâmplat sau cum s-au despărțit cei doi copii de el.

Autoritățile cred că micuții au mers zeci de kilometri pe jos în timp ce căutau ieșirea din pădure.

Salvatorii din zeci de echipe de căutare au parcurs peste 1200 de kilometri căutându-i. ei cred că, întorși de la pescuit, copiii alergaseră înaintea bunicului lor să ajungă în sat, dar o luaseră pe un drum greșit și s-au rătăcit.

„I-au spus bunicului lor „nu te grăbi, ne vei ajunge din urmă”, dar fără să-și dea seama, mergeau într-o altă direcție”, a spus mama lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult