Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi bărbați au murit după ce au băut câteva beri. Ce suspectează anchetatorii

Poliţia braziliană anchetează moartea suspectă a două persoane care au consumat bere contaminată cu un produs chimic în statul Minas Gerais (sud-est), au precizat autorităţile locale.

Cea de-a doua victimă, decedată miercuri, face parte dintre cele 18 cazuri suspecte de intoxicare cu dietilen glicol, produs chimic utilizat cel mai adesea ca antigel, în lichidul de frână sau în lichidul de răcire al motorului. Primul deces suspect s-a produs pe 7 ianuarie.

Poliţia civilă din Minas Gerais a confirmat pentru AFP că acest produs a fost identificat în trei loturi de bere Belorizontina, produsă de fabrica de bere artizanală locală Backer.

Probe de bere contaminate au fost identificate atât în sticle aflate la domiciliul consumatorilor, precum şi în depozitele fabricii.

Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii decembrie, când spitalele din Minas Gerais au început să primească pacienţi care prezentau simptome asemănătoare, în special insuficienţă renală sau probleme neurologice.

Citește și
Femeie care a consumat alcool
Explicația mamei care a fost filmată beată de un vecin. Ce ar fi avut în sticla cu bere

Potrivit Agenţiei braziliene de supraveghere sanitară ANVISA, dietilen glicolul este un ''solvent organic extrem de toxic care provoacă insuficienţă renală şi poate fi mortal dacă este ingerat''.

Ministrul Agriculturii a ordonat suspendarea tuturor operaţiunilor fabricii şi retragerea de la comercializare a tuturor produselor puse pe piaţă începând cu octombrie.

„Indiciile de care dispunem indică o contaminare produsă în interiorul fabricii", a explicat miercuri Carlos Vitor Muller, responsabil ministerial, cu ocazia unei conferinţe de presă desfăşurate în Brasilia.

Potrivit acestuia, contaminarea s-ar fi produs într-o anumită etapă a procesului de producţie, respectiv refrigerarea care precede fermentarea berii.

Marţi, proprietara fabricii de bere, Paula Lebbos, a dat asigurări că dietilen glicolul n-a fost ''niciodată utilizat'' în compania sa şi că prezenţa acestuia în mostrele analizate este ''un mister''.

Asociaţia braziliană a berăriilor artizanale (Abracerva) a menţionat că este un caz ''inedit'' în industria berii din Brazilia, subliniind că această substanţă nu este utilizată în mod obişnuit în acest sector.

În procesul de refrigerare sunt utilizate alte substanţe non-toxice, a precizat Abracerva într-un comunicat.

Înfiinţată în 1999, fabrica de bere Backer are 650 de angajaţi şi produce circa 20 de specialităţi de bere, unele dintre ele obţinând premii la concursuri internaţionale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult