Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Documente scurse de la Pentagon: Viktor Orban consideră SUA unul dintre cei mai mari dușmani ai săi

Premierul maghiar Viktor Orban consideră că SUA se află în topul celor mai mari dușmani ai săi, arată documentele scurse de la Pentagon.  

Primul ministru maghiar Viktor Orban a identificat Statele Unite ca fiind unul dintre ”primii trei adversari” ai partidului său, se arată în informații ale CIA incluse în documentele scurse ale Petagonului, scrie The Washington Post.

Orban a făcut aceste declarații în timpul unei sesiuni de strategie politică din 22 februarie 2023, arată Ambasada SUA la Budapesta.

Comentariul lui Viktor Orban ”constituie o escaladare a nivelului retoricii anti-americane în discursul său”, se arată într-un document prezentat drept ”Actualizare a informațiilor Centrului de operațiuni CIA”.

Biroul de presă al guvernului ungar nu a răspuns la întrebările adresate de sursa citată.

Citește și
Orban a vorbit cu Putin și i-a cerut încetarea focului în Ucraina. Liderul rus a fost de acord cu discuții de pace în Ungaria
Viktor Orban: "Putin mi-a spus că problema lui o reprezintă bazele americane de rachete din Polonia şi România”
Viktor Orban spune că doar ”bunul său prieten” Trump poate aduce pacea în Ucraina

Liderul populist de dreapta și-a intensificat declarațiile publice anti-americane de când președintele Biden a preluat mandatul, exprimându-și în mod regulat admirația pentru fostul președinte Donald Trump, mai arată The Washington Post.

Publicația americană amintește faptul că, în prima sa postare de pe Twitter, premierul Viktor Orban l-a menționat pe ”bunul său prieten” Donald Trump, înainte de a-l descrie drept singura „speranță de pace” din Ucraina într-o discuție câteva zile mai târziu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult