Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dispută în apele teritoriale dintre Franța și Marea Britanie. Francezii nu pot pescui în apropierea insulei Jersey

Your browser doesn't support HTML5 video.

Drepturile de pescuit în apele teritoriale dintre Franța și Regatul Britanic agită spiritele. Francezii se plâng că li se refuză accesul în apele din apropierea insulei Jersey.

Așa se face că Franța amenință să taie alimentarea cu electricitate a insulei britanice.

Oficialii de la Paris îi acuză pe britanici de încălcarea cotelor de pescuit, stabilite de acordul comercial post-Brexit.

Ar face asta prin ridicarea de obstacole insurmontabile în obținerea de licențe pentru pescuitul în apele britanice.

Subordonată Coroanei britanice, insula Jersey se află la doar 20 de kilometri de coastele Franței, ceea ce o face dependentă de economia acestei țări. Insula importă toată energia electrică de care are nevoie din Franța.

Annick Girardin, ministrul francez pentru teritoriile Outre-Mer: „După cum știți, acordul Brexit prevede sancțiuni, pe care suntem gata să le activăm. Europa și Franța au mijloace să riposteze, acestea sunt prevăzute în acord. În privința insulei Jersey, vă amintesc de furnizarea de electricitate prin cablu submarin. Deci putem riposta și, chiar dacă regret că am putea recurge la așa ceva, o vom face dacă suntem siliți.”

Citește și
Olivier Veran
Ministrul francez al Sănătăţii, vaccinat cu serul de la Moderna, după ce în februarie a primit prima doză de la AstraZeneca

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult