Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Discuțiile privind aderarea Marii Britanii la UE ar putea începe peste 10 ani, spune un important politician britanic

Peter Mandelson a sugerat că Marea Britanie ar putea începe discuțiile pentru aderarea la UE peste 10 ani, mult mai devreme decât crede Keir Starmer.

Mandelson a spus la Edinburgh că „adevărul este că [inversarea Brexitului] ar putea fi o conversație care ar putea începe peste 10 ani”, dar numai dacă statele membre ale UE ar fi dispuse să ia în considerare acest lucru.

El a spus că, între timp, este esențial pentru productivitatea și creșterea Regatului Unit să reducă impactul dăunător al acordului Brexit încheiat de Boris Johnson „pe cât de bine putem”.

Remarcile lui Mandelson, la o prelegere pentru grupul de reflecție Reform Scotland, sunt în contrast cu predicția primului ministru înainte de alegerile generale conform căreia Regatul Unit nu va reintra în UE, nici piața unică sau uniunea vamală, în timpul vieții sale.

Acest lucru a părut să excludă reintrarea chiar dacă laburiștii câștigă un al doilea mandat, dar Mandelson, un fost comisar european, a spus clar că crede că prejudiciul economic cauzat de Brexit înseamnă că perspectiva reintrării în UE rămâne relevantă.

„Brexit-ul foarte greu impus de Boris Johnson înseamnă că, deocamdată, conducem cu frâna de mână economică pusă”, a spus el în timpul prelegerii sale.

„Este dificil să vedem că acest lucru va fi inversat în următorul deceniu. Nu este vorba doar de politica noastră, ci de politica Uniunii Europene. Repetăm ​​greșelile sabotorilor economici din Brexit dacă credem că reintrarea în UE sau chiar renegocierea este ceva ca o decizie unilaterală din partea noastră. Nu este”.

„Așadar, noul guvern va trebui să se concentreze între timp pe atenuarea barierelor mai mari pe care le-am creat pentru cea mai apropiată și cea mai mare piață a noastră, cât mai bine posibil.”

Fostul ministru laburist a spus că Brexit a fost doar unul dintre factorii care au afectat productivitatea Regatului Unit. Subinvestiția cronică și persistentă, în special în ultimii 14 ani de guvernare conservatoare, a fost motorul principal, a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult