Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Discurs-manifest după referendumul trecut la limită în R. Moldova: „Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia”

Referendumul pro-UE din țara vecină a trecut la limită. 750.075 dintre cetățeni, adică 50,38% din totatul de voturi valide, au răspuns cu "DA" la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

În acelaşi timp, 738.799 de cetăţeni moldoveni, reprezentând 49,62%, au votat împotriva aderării ţării la Uniunea Europeană, potrivit datelor oficiale publicate de Comisia Electorală Centrală.

Astfel, referendumul a trecut cu o diferență de doar 11.276 de voturi.

Acest lucru i-a înfuriat pe unuii dintre cetățenii Republicii Moldova. Aceștia i-au acuzat pe compatrioții lor care au votat "NU" că își vând țara.

Așa gândește și o femeie care a transmis un mesaj-manifest prin intermediul TikTok.

Citește și
Votul din R. Moldova, un semnal de alarmă pentru UE. Rusia nu și-a pierdut interesul sau influența din regiune
Votul din R. Moldova, un semnal de alarmă pentru UE. Rusia nu și-a pierdut interesul sau influența din regiune

"Draga mea Moldovă, eu sunt în șoc. 50 la 50 la referendum. 50 pentru DA, 50 de proicente pentru NU. OK, pentru DA cu câteva mii de voturi mai mult, adică tras de coadă. Adică, noi, cumva, vom trece referendumul ăsta, da?

Băi, eu sunt șocată. Băi, Diaspora, băi... Ce e în capul vostru? Oameni care trăiesc de 10, 15, 20 de ani în Italia, în Germania, în Franța ei s-au dus și au votat NU la referendum. S-au dus și au dat cu ștampila acolo pentru Usatîi, pentru Stoianoglo, omul socialiștilor. Bă, ce e în capul vostru? Ce-i cu voi? Treziți-vă!

Am găsit, ieri, pe TikTok vreo doi, făceau live-uri de prin Germania, de prin nu știu ce țară europeană, de prin Spania, nu nu știu de pe unde și se laudă ei că au votat pentru Usatîi, că l-au votat pe Stoianoglo și-au pus NU la referendum. Voi cu pașapoarte românești, jumătate din Moldova sunteți cu pașapoarte românești, primiți alocații românești, fonduri europene în Moldova, sunt făcute drumuri, grădinițe, școli... Eu îmi aduc aminte în ce grădiniță și școală am învățat și voi votați împotrivă. Vai de capul meu! Treziți-vă, dragii mei moldoveni! Eu nu mă refer la toți, că sunt o grămadă de oameni care gândesc limpede, logic, care judecă", a spus, printre altele, aceasta.

Pentru cei care o critică pe Maia Sandu, femeia a avut un mesaj categoric: "Ei: Maia n-a făcut nimic. Ce vrei, băi, să vă facă Maia? Voi știți care e rolul președintelui? Patru ani de zile, cât a fost Maia, a adus atâtea fonduri europene în Moldova asta. O femeie care vorbește frumos, cu care nu ți-e rușine. Amintiți-vă de Dodon! Îți era rușine să spui că e președintele tău. Ce-a făcut Dodon?".

Aceasta le-a cerut celor care au spus "NU" la referendum și care au pașapoarte românești să ardă actele și să plece în Rusia:

"Suntem cu războiul la fundul nostru. Umblă tancuri și omoară oameni.... Alături de noi e război și voi vreți Rusia. Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia. Stați acolo și dacă o să deschideți gura o să vă închidă. Încearcă tu să spui ceva, te închide, te împușcă. Acolo nu au drepturi. Acolo, toți tac. Vă vindeți țara, măi, oameni buni. Vă vindeți țara!

Noi depindem de gazul rusesc. Ăștia umblă și ne șantajează și râd de noi. Noi trebuie să ne detașăm de Rusia. Noi nu avem gaz, noi nu avem resurse, noi nu avem nimic. Hai să ne detașăm de Rusia, hai să trecem europeni".  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult