Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directorul FBI: "Teroriștii vor utiliza drone pentru a efectua atacuri"

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) este convins că grupările teroriste vor utiliza drone pentru a efectua atacuri pe teritoriul Statelor Unite, a declarat Christopher Wray, directorul instituţiei, citat de Euronews.

"FBI-ul apreciază că, datorită disponibilităţii lor comerciale, a lipsei cerinţei de verificare a identităţii, a utilizării uşoare şi utilizării lor în alte ţări, vehiculele aeriene fără pilot vor fi utilizate pentru a facilita un atac în Statele Unite, împotriva unor ţinte vulnerabile, precum mulţimile de oameni", a precizat directorul FBI în cadrul unei audieri din faţa Senatului american.

"Grupurile teroriste ar putea, foarte uşor, să-şi exporte experienţele de pe câmpul de luptă de a utiliza vehiculele aeriene fără pilot înarmate", a mai adăugat Christopher Wray.

El a mai spus că este doar o chestiune de timp până când acest lucru se va întâmpla. De asemenea, a inclus în rândul potenţialilor autori şi cartelurile de droguri, nu doar grupările teroriste.

"Am văzut eforturi repetate şi susţinute de utilizare a dronelor pe post de arme, nu doar de către organizaţiile teroriste, precum ISIS sau al-Qaida, ci şi de către grupări criminale transnaţionale, precum MS-13 sau cartelurile d droguri mexicane", a completat el.

Citește și
Brett Kavanaugh, Christine Blasey Ford
Trump a ordonat o anchetă a FBI asupra judecătorului Kavanaugh, candidatul său pentru Curtea Supremă

Declaraţiile directorului FBI au venit la doar o lună de la o tentativă de asasinat efectuată la adresa preşedintelui Venezuelei, în care a fost utilizată o dronă. Pe 4 august, în timpul unui discurs, două drone au explodat în apropierea lui Nicolás Maduro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult