Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directorul CIA: Nu există dovezi că Vladimir Putin va folosi bombe nucleare tactice în Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a declarat că nu vede "nicio dovadă clară în prezent" a planurilor Rusiei de a folosi arme nucleare tactice.

William Burns (foto dreapta) a adăugat că războiul din Ucraina a fost până acum un "eșec pentru Rusia" și că i-a subminat reputația. El a remarcat "neliniștea" poporului rus față de război, dar a recunoscut că este puțin probabil ca acesta să ducă la pierderea puterii de către președintele Vladimir Putin.

Burns a declarat pentru PBS Newshour că "nu ar subestima nicio clipă" ambițiile președintelui chinez Xi Jinping de a invada Taiwanul. "Cu cât avansezi mai mult în acest deceniu, cu atât mai mari sunt riscurile unui conflict militar", a declarat el. De asemenea, el a precizat că utilizarea aplicației chineze de socializare TikTok în SUA este o "sursă de îngrijorare reală" și că este "cu adevărat îngrijorător să vedem ce ar putea face guvernul chinez pentru a manipula TikTok", notează Baha.com.

Putin le-a cerut explicații comandaților săi

Preşedintele Vladimir Putin a solicitat propuneri de la comandanţii forţelor sale armate cu privire la modul în care cred aceştia că ar trebui să se desfăşoare campania militară a Rusiei în Ucraina, în timpul unei vizite la sediul operaţiunilor.

Putin a prezidat o întâlnire cu aproximativ o duzină de persoane la o masă circulară, flancat de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi de şeful Statului Major militar, Valeri Gerasimov.

Citește și
Jens Stoltenberg
Avertisment al secretarului general NATO: Putin pregăteşte Rusia pentru un război lung în Ucraina

„Vom asculta pe comandanţii din fiecare direcţie operaţională şi aş dori să aud propunerile dumneavoastră cu privire la acţiunile noastre imediate şi pe termen mediu”, a spus Putin.

Putin a petrecut toată ziua vineri la sediul grupului de lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al său, Dmitri Peskov, agenţiei de presă Interfax.

Nu au fost raportate alte detalii despre vizita lui Putin sau despre locaţia sediului, conform News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult