Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezertori nord-coreeni trimiși în Ucraina pentru război psihologic împotriva foștilor camarazi. ”Sunt carne de tun”

Dezertorii nord-coreeni stabiliți în Coreea de Sud vor să ajungă în Ucraina pentru a duce un război psihologic împotriva foștilor camarazi, trimiși de Kim Jong Un să lupte pentru Rusia lui Vladimir Putin.  

O trupă alcătuită din aproape 200 de foști soldați nord-coreeni își propune să-și valorifice cunoștințele din interior pentru a-și demoraliza foștii compatrioți, trimiși în războiul din Ucraina de partea Rusiei, scrie South China Morning Post.

Grupul de dezertori se organizează acum în Coreea de Sud și fac eforturi pentru a fi trimiși în Ucraina, unde vor să declanșeze un război psihologic împotriva foștilor camarazi nord-coreeni.

Bazându-se pe trecutul lor militar, această bandă de foști soldați – fiecare cu 7 până la 10 ani de experiență militară – își propune să-și valorifice cunoștințele din interiorul armatei Coreei de Nord pentru a perturba și demoraliza trupele trimise să lupte în Ucraina, prin exploatarea vulnerabilitățile lor psihologice.

„Toți suntem veterani militari care înțelegem cultura militară și starea psihologică a Coreei de Nord mai bine decât oricine altcineva”, a declarat Ahn Chan-il, un dezertor în vârstă de 69 de ani și membru al grupului.

Citește și
vladimir putin, kim jong un
Tratatul de apărare dintre Rusia și Coreea de Nord dă fiori Occidentului. Ce prevede articolul 4 din acordul contestat
Soldații nord-coreeni trimiși în Ucraina sunt ”carne de tun” pentru Putin

Ahn, care conduce Institutul Mondial pentru Studii din Coreea de Nord și este, de asemenea, profesor emerit la Universitatea Open Cyber din Coreea, a subliniat disponibilitatea foștilor soldați de a se desfășura în Ucraina.

„Suntem gata să mergem oriunde este nevoie pentru a lucra ca agenți de război psihologic – cu mesaje prin difuzoare, distribuirea de pliante și chiar acționând ca interpreți”, a spus el.

Lee Min-bok, o altă figură cheie a inițiativei, și-a adresat cererea direct guvernului ucrainean. El a postat o scrisoare deschisă trimisă Ambasadei Ucrainei la Seul, în care a cerut președintelui Volodimir Zelenski permisiunea de a ajuta la salvarea soldaților nord-coreeni, pe care i-a descris drept „carne de tun”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult