Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastru în SUA, din cauza fenomenelor meteo extreme. Președintele cere Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Joe Biden va vizita, duminică, zonele lovite de uraganul Milton, care a distrus sute de mii de locuințe. Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor în caz de dezastru.

Între timp, pe lângă uriașa pană de curent din localitățile afectate, peste 30 la sută dintre benzinăriile din statul Florida au rămas fără combustibil.

În orașul Tampa, unul dintre cele mai afectate de uraganul Milton, oamenii care au scăpat cu bine se întreabă dacă într-adevăr coșmarul s-a terminat.

Localnic: ”După cum puteți vedea, cel mai probabil casa îmi va fi distrusă. Este casa copiilor mei, locuiesc aici de 20 de ani, este foarte trist. Nu am mai dormit cu o zi înainte de uragan pentru că nu știi ce aduce următoarea clipă. În fiecare oră vezi cum crește (apa) și n-ai încotro, poți doar să privești. Dar mă gândesc că poate adorm și mă trezesc că mi se umple casa.”

Citește și
donald trump
Meteorologii din SUA sunt amenințați cu moartea, după ce Donald Trump și adepții săi au spus că uraganele pot fi controlate

Între timp, autoritățile îi roagă cu disperare pe oameni să evacueze zonele afectate.

Chiar dacă acum furtuna pare că s-a terminat, nivelul apelor este în continuă creștere.

Chad Chronister, șerif în Hillsborough: ”Toți acești bieți locuitori rezistă și se uită la apa de aproape 2 metri. Ne aflăm acum la un kilometru și jumătate de râu. Cei de aici sunt obișnuiți cu inundațiile într-o oarecare măsură, dar nu cu astfel de inundații și nu sunt obișnuiți cu rapiditatea cu care crește nivelul apei acum și viteza cu care s-au întâmplat lucrurile.”

Bonnie Wise, administrator în Hillsborough: ”Totul este înlocuibil și reparabil, cu excepția vieților noastre. Cel mai important lucru este să ne protejăm viața.”

Cei care au apucat să ajungă la timp în zonele care nu au fost afectate de inundații, se confruntă acum cu o altă problemă...

Localnic: ”Am stat la coadă o oră și jumătate. Am condus aproape 50 de kilometri și am mers până la Dade City și totul este închis. Niciun un pic de combustibil în jur.”

Cum milioane de locuințe au rămas fără energie electrică, mulți au apelat la generatoare pe benzină sau motorină.

În acest context, rând pe rând, o treime dintre stațiile de carburant din Florida și-au golit complet rezervoarele.

Guvernatorul Ron DeSantis: ”Facem eforturi mari pentru a realimenta cu combustibil și vom deschide tot mai multe centre (de alimentare) administrate de stat pentru a-i ajuta pe oameni să treacă de weekend. Combustibilul este gratuit pentru oameni, pot primi până la 11 litri de persoană. Vii, alimentezi și poți pleca la drum.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult