Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastru în Pakistan: Peste 500 de persoane au murit în urma inundațiilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incidente asociate ploilor musonice din Pakistan în ultimele săptămâni a depăşit 500.

Viiturile declanşate de ploile abundente continuă să facă ravagii în provinciile din sud-vestul ţării, relatează dpa.

Autoritatea Naţională pentru Managementul Dezastrelor (NDMA) a anunţat că printre cele 502 persoane decedate se numără 98 de femei şi 191 de copii, potrivit Agerpres.

Ploile şi inundaţiile au avariat peste 40.000 de case şi peste 2.500 de kilometri de drumuri, lăsând mii de persoane fără adăpost şi rămase izolate în sate îndepărtate, a precizat agenţia în ultimul său raport de miercuri.

Provinciile Balochistan şi Sindh au fost cele mai grav afectate de inundaţii ca urmare a ploilor torenţiale - cele mai puternice din istoria înregistrărilor meteorologice din Pakistan - pe fondul preocupărilor crescute cu privire la schimbările climatice.

Citește și
inundatii sua
Momente dramatice în Kentucky. O femeie blocată în mașină, în mijlocul unei viituri, salvată în ultima clipă de polițiști

Milioane de oameni, inclusiv copii, sunt expuşi în faţa riscurilor medicale cauzate de boli care sunt transmise prin apă în regiunile din Pakistan afectate de inundaţiile severe, unde armata şi agenţiile de salvare încearcă să ajungă şi să îi evacueze pe cei rămaşi izolaţi.

Experţii atribuie ploile şi inundaţiile severe efectelor provocate de schimbările climatice, iar unii dintre ei au avertizat că Pakistanul va continua să se confrunte şi mai mult cu astfel de fenomene în perioada viitoare dacă nu vor fi întreprinse acţiuni concrete.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult