Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detaliile ascunse din portretul regelui Charles dezvăluie ”indicii” despre viitorul familiei regale. Ce reprezintă de fapt

Primul portret al regelui Charles al III-lea realizat după încoronarea sa din mai 2023 ”ascunde” detalii îngrijorătoare despre viitorul familiei regale, a afirmat un profesor de la Universitatea Oxford.

Portretul, realizat de artistul Jonathan Yeo, îl înfăţişează pe regele britanic pe un fundal în nuanţe de roşu aprins, purtând uniforma militară a Gardei Galeze. Deasupra unuia din umerii suveranului, este pictat un fluture.

„Asemenea fluturelui pe care l-am pictat în zbor deasupra umărului, acest portret a evoluat pe măsură ce rolul subiectului în viaţa noastră publică s-a transformat. Scopul meu a fost, de asemenea, să fac referire la tradițiile portretului regal, dar într-un mod care să reflecte o monarhie a secolului XXI și, mai presus de toate, să comunic umanitatea profundă a subiectului”, a precizat într-un comunicat Jonathan Yeo, în vârstă de 53 de ani, care anterior l-a imortalizat şi pe tatăl regelui Charles, prinţul Philip.

Artistul Jonathan Yeo a precizat că el și regale au disutat despre cum ar fi „frumos să existe un element narativ care să facă referire la pasiunea lui pentru natură și mediu”. El a mai spus că fluturele este un „simbol al metamorfozei”, deci „spune mai multe povești”, scrie Mirror.

„[Fluturele] reflectă fără îndoială pasiunea lui de-o viață pentru natură. Cu toate acestea, cineva se întreabă dacă a fost regele sau Yeo cel care a luat decizia de a descrie în special un fluture monarh. În timp ce numele său sugerează regalitatea, statutul său poate spune în mod neintenționat atât despre preocupările regelui cu privire la viitorul monarhiei, cât și despre lumea naturală”, a declarat profesorul Geraldine Johnson, șeful Departamentului de Istoria Artei de la Universitatea Oxford, într-un interviu pentru MailOnline.

Citește și
printul william
Regele Charles i-a cedat Prințului William o funcție de conducere în Armata Britanică

Opera de artă realizată în ulei pe pânză, care măsoară aproximativ 2,5 x 2,5 metri, va fi expusă la Drapers' Hall din City of London - districtul financiar al capitalei - de la sfârșitul lunii august, a precizat Palatul.

Fluturele, un simbol al evoluției lui Charles de la prinț la rege

Așa cum o omidă se transformă într-un fluture, Charles a trecut printr-o perioadă de ”tranziție”, în timp ce Yeo lucra la acest tablou. Charles era cunoscut drept Prințul de Wales când artistul a început să realizeze portretul.

„În contextul istoriei artei, un fluture este adesea simbolul metamorfozei și renașterii și, prin urmare, este asemeni tranziției regelui de la prinț la monarh în perioada în care a fost creat portretul”, a scris Yeo pe site-ul său.

De ce roșu aprins?

Regele și regina sunt, aparent, mulțumiți de portret. Yeo a declarat pentru BBC că soția lui Charles, Camilla, i-a spus: „Da, l-ai surprins bine”, după ce a văzut rezultatul, în timp ce monarhul a fost „ușor surprins de culoarea puternică, dar în rest părea să zâmbească aprobator”.

Pe rețelele sociale, oamenii au fost ceva mai vehemenți.

Comentând la o postare cu portretul de pe contul de Instagram al familiei regale, un utilizator a scris: „cu uniforma și cu acea culoare, arată ca (o) reprezentare vizuală a masacrului provocat de colonizatori”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult