Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Destinaţii turistice din Europa au fost arse. Incendiile de vegetație, extrem de periculoase

Your browser doesn't support HTML5 video.

În plin sezon turistic, câteva dintre destinaţiile populare de vacanţă ale Europei sunt pârjolite de incendii de vegetaţie, extrem de periculoase.

În insula Sardinia din Italia şi în sud-estul Franţei flăcările ating chiar şi 10 metri înălţime, iar autorităţile nici bine nu sting un focar, că în scurt timp se aprinde altul.

Noaptea nu a fost deloc de ajutor pompierilor din Sardinia. Din cauza întunericului, nu s-au mai putut lupta cu flăcările pe calea aerului, aşa că au făcut-o, cu dificultate, de la sol.

Rafalele puternice de vânt sunt inamicul numărul 1 al echipelor de intervenţie. Drept urmare, mai multe familii au fost evacuate şi o parte din şosele au fost închise traficului, pentru că în faţa conducătorilor auto era doar foc şi fum. Pentru azi, protecția civilă a emis un nou buletin de cod portocaliu privind sudul și coasta de est a insulei.

Şi în sud-estul Franţei, peste o sută de pompieri duc o luptă inegală cu flăcările. În oraşul port Saint Mandrier, considerat de francezi drept un patrimoniu maritim, cerul albastru a fost acoperit de nori negri de fum. Incendiile de vegetaţie ameninţă să facă scrum casele şi ambarcaţiunile de lux.

Citește și
incendiu
Incendiu puternic într-o localitate din Olt. Arhivele unei primării au ars în totalitate

Mai multe hidro-avioane au fost trimise în zonă în speranţa că vor stinge cât mai repede pârjolul. În plus, în stare de alertă sunt şi locuitorii oraşului Toulon. Pădurea din apropiere a luat foc şi acum există pericolul ca flăcările să se extindă. Rămâne de văzut dacă focul a avut o cauză naturală sau nu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult