Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Despăgubire de 10 milioane de dolari, pentru un bărbat condamnat pe nedrept la 50 de ani de închisoare

Un bărbat din San Francisco a petrecut șase ani după gratii, după ce a fost condamnat pentru o crimă care a avut loc în 2007.

Cu toate acestea, el a acuzat poliția că ar fi pus la cale o înscenare, iar 11 ani mai târziu o instanță i-a dat dreptate. Ca urmare, el trebuie să primească de la o curte federală daune de 10 milioane de dolari. Când a auzit decizia, bărbatul a izbucnit în lacrimi.

Jamal Trulove a fost condamnat în 2007, pentru o crimă care a avut loc în Sunnydale. Vineri, o instanță din Oakland a decis că detectivii Michael Johnson și Maureen D’Amico au fabricat probe împotriva lui Trulove și au ascuns altele care ar fi putut dovedi că era nevinovat, conform Newsweek.

„Era și timpul. S-a făcut în sfârșit dreptate”, a spus avocata apărării Kate Chatfield.

În 2007, o persoană identificată drept Seu Kuka a fost împușcată mortal pe proprietatea sa din Sunnydale. Un martor a declarat, la acel moment, că l-a văzut pe Jamal Trulove împușcând victima. Astfel, bărbatul a fost condamnat la 50 de ani de închisoare.

Citește și
detinut
Primul lucru pe care l-a făcut un deținut proaspăt eliberat. A fost condamnat pe nedrept la 25 de ani de închisoare

În 2014, o curte de apel statală a decis că anchetatorii au mințit jurații când au spus că martorul ar fi fost amenințat și că viața i-ar fi pusă în pericol dacă ar depune mărturie. În 2015, s-a decis că Trulove a fost acuzat pe nedrept. De aceea, bărbatul a dat în judecată autoritățile locale, acuzând poliția că a pus presiune pe martori ca să spună că el a comis crima.

Astfel, el trebuie să primească daune morale în valoare de 10 milioane de dolari. Autoritățile locale au negat că ofițerii ar fi făcut ceva greșit și au susținut că nu au avut nicio implicare în proces.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult