Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deși are probleme de sănătate, Papa Francisc nu vrea să ia în considerare retragerea. A 3-a spitalizare în doar 2 ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spitalizat pentru a treia oară în doi ani, Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale abdominale - o operație de hernie, prin tehnica laparoscopică, sub anestezie generală, a precizat Vaticanul.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun a adăugat că, pentru recuperare, Suveranul Pontif ar urma să rămână în spital, sub supraveghere, "câteva zile".

De dimineață, Papa părea în formă bună la obișnuita audiență generală de la Vatican. A avut și două întrevederi.

Apoi, înainte de prânz, a fost dus la spitalul Gemelli din Roma, pentru o intervenție chirurgicală abdominală.

O operație de hernie, "sub anestezie generală" a precizat Vaticanul. Hernia îi provoca dureri persistente, care se agravau, a explicat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

După intervenția chirurgicală, este de așteptat ca Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, să rămână în spital câteva zile pentru recuperare. Papa Francisc a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

Citește și
papa francisc
Papa Francisc, internat din nou în spital

În 2021, Sfântul Părinte a petrecut 10 zile în spital după ce, prin intervenție chirurgicală, i-a fost îndepărtată o mare parte a colonului, o porțiune de 33 de centimetri.

Papa se sprijină în baston și folosește un scaun cu rotile pentru a se deplasa, din cauza unei afecțiuni persistente la genunchi.

Totuși, spre deosebire de predecesorul său Benedict al XVI-lea, care a renunțat la pontificat în 2013, Papa Francisc nu vrea să ia în considerare retragerea din cea mai înaltă funcție a Vaticanului și a Bisericii catolice.

"Nu conduci Biserica.... cu un genunchi, ci cu mintea", i-ar fi spus el unui colaborator, anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult