Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cadavrul unei femei a zăcut în sufragerie timp de doi ani, fără ca poliția să intre în locuință. Cum a fost posibil

Cadavrul unei femei a rămas nedescoperit timp de doi ani și jumătate în casa ei din sud-estul Londrei, în ciuda apelurilor repetate ale localnicilor, potrivit unei anchete.

Sheila Seleoane, în vârstă de 58 de ani, a trebuit să fie identificată pe baza dinților, după ce a fost găsită în sufrageria apartamentului ei din Peckham în februarie.

Ancheta a dezvăluit că au existat numeroase oportunități de a îi descoperi cadavrul, care au fost ratate atât de proprietarul ei, cât și de poliție, întrucât vecinii au tras semnale de alarmă. Asociația de locuințe Peabody și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

Seleoane a fost văzută în viață ultima dată în timpul unei vizite la medicul de familie în august 2019, potrivit BBC News. 

O autopsie a constatat că nu este clar care a fost cauza morții ei, din cauza stării avansate de descompunere a corpului. Femeia suferea de boala Crohn și de inflamație a intestinului.

Citește și
temperaturi record anuntate de Met Office in Marea Britanie
Marea Britanie declară urgenţă naţională din cauza temperaturilor record

Femeia nu plătise chiria din august 2019, iar proprietarul Peabody i-a întrerupt furnizarea de gaz în iunie 2020, la trei luni după ce aceasta a solicitat un credit universal pentru a-și plăti chiria.

Cum s-au încheiat vizitele Poliției Metropolitane din Marea Britanie la Lord's Court, unde locuia femeia

Au existat, de asemenea, două vizite din partea poliției la Lord's Court în decurs de o săptămână în octombrie 2020, în cadrul cărora ofițerii nu au putut lua legătura cu Seleoane.

O comunicare greșită în cadrul Poliției Metropolitane a concluzionat în mod eronat că Seleoane a fost văzută în viață și sănătoasă - iar acest lucru a fost transmis proprietarului.

Persoana din cadrul Met Police s-a retras din poliția londoneză anul trecut, dar ar fi fost recomandată o posibilă acțiune disciplinară, potrivit detectivului-șef Amanda Mawhinney.

Cum a fost găsită Seleoane

În februarie, Seleoane a fost descoperită fără viață de către polițiști. Sergentul Scott Fisher a spus că a găsit-o întinsă în apartamentul „extrem de ordonat și bine întreținut”, cu un singur dormitor.

Femeia purta pijama albastră și un top alb, în ​​timp ce în jurul corpului ei era „o substanță maro care era probabil un produs al descompunerii”, a spus Fisher.

Ashling Fox, directorul adjunct al Peabody, a recunoscut că ar fi putut face mai mult pentru a verifica starea doamnei Seleoane.

„Au existat oportunități, privind retrospectiv, în care indiciile ar fi putut fi puse cap la cap mai repede. Este clar acum că a existat o schimbare bruscă a comportamentului. În acest caz, recunoaștem că s-ar fi putut face mai mult,” a spus Fox.

„Toată lumea a fost devastată. Nu cred că cineva vine la muncă pentru a face o treabă proastă,” a adăugat Fox.

Ancheta a concluzionat că Seleoane a murit din „cauze necunoscute”

În încheierea anchetei, medicul legist a spus că doamna Seleoane a murit din „cauze necunoscute”.

Oferind un verdict public, doctorul Julian Morris a spus: „Orice moarte este tristă. A sta lungit [fără suflare] fără a fi descoperit, cel mai probabil, timp de doi ani, este greu de înțeles în 2022”.

O vecină care a raportat pentru prima dată un miros neplăcut în septembrie 2019, a spus că Peabody nu a luat în serios îngrijorarea locuitorilor.

„Nu are sens pentru mine că nu avea pe nimeni. Nimeni nu a observat că lipsea. Sunt încă atât de multe întrebări fără răspuns, atât de multe lacune. S-ar fi putut face mai multe,” a mai spus aceasta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult