Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Democrații și republicanii au căzut de acord. Ce urmează să se întâmple în Congresul american cu privire la Netanyahu

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei americane cu privire la războiul din Gaza.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, i-a trimis, vineri, lui Netanyahu invitaţia oficială. Scrisoarea a fost semnată de lideri de frunte ai Partidelor Democrat şi Republican din ambele camere ale Congresului SUA.

Nu a fost menţionată şi data la care premierul israelian îşi va susţine discursul.

Johnson îşi anunţase în prealabil planurile de a-l invita pe Netanyahu, deşi democraţi influenţi, inclusiv predecesoarea lui Johnson, Nancy Pelosi, se pronunţaseră împotriva unui discurs al premierului israelian.

Liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, l-a criticat dur pe Netanyahu pentru maniera în care acesta a gestionat războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, ba chiar a mers până acolo încât a cerut desfăşurarea de noi alegeri în Israel.

Citește și
Benjamin Netanyahu
Liderul Hezbollahului libanez: Netanyahu ar trebui să se aştepte la surprize din partea noastră

Cu toate acestea, Schumer, care este cel mai important oficial evreu ales în administraţia SUA, a semnat scrisoarea, remarcă dpa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult