Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Demisie surpriză din vârful unei universități de top din SUA în urma unor scandaluri provocate de antisemitism

Scott Bok a demisionat din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Universității Pennsylvanian, din SUA, potrivit unei declarații a lui Bok furnizată The Daily Pennsylvanian.

Anunțul a fost făcut la o întâlnire a administratorilor pe 9 decembrie — la doar câteva minute după demisia președintelui Universității Pennsylvanian, Liz Magill .

Demisia lui Bok intră în vigoare imediat. Universitatea a numit-o pe vicepreședintele Julie Platt ca președinte interimar și va numi un nou președinte înainte de începutul semestrului de primăvară.

Această demisie vine după luni de critici la adresa lui Magill și Bok cu privire la răspunsul Universității la Festivalul de Literatură Palestina Writes, Războiul Israel-Hamas și antisemitismul din campus - împreună cu declarațiile recente ale lui Magill la audierea Congresului.

Bok ar fi făcut presiuni pe președintele Consiliului de consilieri Wharton, Marc Rowan, și pe cel puțin trei administratori să demisioneze, după ce au criticat public răspunsul Universității la festivalul Palestine Writes, a informat The Daily Pennsylvanian în octombrie.

„Universitatea s-a angajat public să adopte măsuri fără precedent pentru a combate în continuare antisemitismul în campusul său, a reafirmat sprijinul profund pentru comunitatea noastră evreiască și a condamnat atacurile devastatoare și barbare asupra Israelului de către Hamas”, a scris Platt.

Vahan Gureghian, care a demisionat din Consiliul de Administrație în semn de protest față de conducerea Universității, a scris PD că planul de acțiune „este un prim pas bun în drumul Universității către redresarea din teribila controversă care a paralizat această instituție cândva mare”.

Conform clasamentului celor mai bune universități din SUA, Universitatea Pennsylvanian se află pe locul 6. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult