Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Delirul Rusiei continuă, după masacrul din Moscova. Zaharova, noi acuzații la adresa Occidentului. "Au scos asul din mânecă"

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Rusia, bilanțul celor uciși în atacul terorist de vineri, din Moscova, a ajuns la 143. Ministerul rus pentru situații de urgență a revizuit lista victimelor.

Și chiar dacă oficial căutările printre ruinele sălii de concerte s-au încheiat, oficialii ruși spun că cel puțin 100 de persoane sunt date dispărute.

Pe zi ce trece datele oficiale legate de numărul victimelor atacului din Moscova creează tot mai multă confuzie. Oficialii spun că au fost uciși în total 143 de oameni, însă doar 84 de persoane au fost identificate. Aproape 80 de oameni sunt internați în spital și alți aproape 200 de răniți sunt tratați la domiciliu. Mulți sunt încă dați dispăruți.

Pompier: "Suntem aici de zile întregi, ne-am îndeplinit sarcina și totul a fost readus la normal. Dar, de fapt, cum să putem vorbi de «normalitate» după un asemenea incendiu și atac terorist? Este o tragedie pentru țara noastră".

Și chiar dacă Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatul, iar țările Occidentale susțin că gruparea jihadistă se află în spatele atacului, Kremlinul continuă să dea vina pe Ucraina și pe țările vestice.

Citește și
Moscova, Rusia
Al optulea suspect în cazul atentatului de la Moscova, în faţa instanţei. Avertismentul comisarului pentru drepturile omului

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei: "Pentru a abate suspiciunea ce planează aspura Occidentului, de la Washington, la Londra sau Berlin, s-a discutat deja despre posibila comitere de acte teroriste pe teritoriul țării noastre. Acum, Parisul și alte țări ale NATO încearcă să găsească o explicație. Drept urmare, dau vina pe gruparea Stat Islamic și au scos acest as din mânecă...".

Iar în timp ce mai marii Moscovei arată cu degetul spre ucraineni, în Rusia, migranții veniți din Asia Centrală se confruntă cu un val de ură, dusă până la violențe. Asta, după ce patru cetățeni din Tadjikistan au fost arestați și puși sub acuzare de comiterea masacrului din Moscova, în numele grupării ISIS. De asemenea, un cetățean din Kârgâzstan este acuzat de complicitate.

Naumov Stanislav, deputat al Dumei de Stat: "Este foarte important să nu facem interpretări eronate, chiar dacă sunt tensiuni mari la nivel de opinie publică. Desigur, primim tot felul de sugestii și inițiative legate de pedepse mai dure pentru astfel de atrocități. Noi, cei din Duma de Stat, vom analiza ce trebuie trebuie făcut pentru a înăspri în legislație".

În contextul tensiunilor crescute, ambasada Tadjikistanului în Rusia și-a avertizat cetățenii în weekend să nu-si părăsească locuințele, decât dacă este strict necesar.

În Rusia trăiesc sute de mii de cetățeni originari din Kârgâzstan, Uzbekistan sau Tadjikistan și care reprezintă o parte semnificativă din forța de muncă a Federației Ruse.

Forțele ruse atacă din ce în ce mai puternic zonele civile din Ucraina

Între timp, atacurile armatei ruse asupra zonelor civile din Ucraina se întețesc pe zi ce trece. Iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski face din nou apel către occidentali să accelereze livrarea de avioante F-16 şi de sisteme de apărare aeriană Patriot. Răspunsul amenințător al liderul de la Kremlin n-a întarziat să apară.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: "Dacă vor livra F-16, căci vorbesc despre asta și le pregătesc piloții (ucrainenilor), dar voi înțelegeți mai bine decât oricine că asta nu va schimba situația de pe câmpul de luptă. Și le vom distruge avioanele în același mod în care le distrugem tancurile, vehiculele blindate și alte echipamente. Iar avioanele F-16 pot fi purtătoare și de arme nucleare și va trebui să luăm în considerare și acest lucru atunci când ne facem strategia de luptă".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult