Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump vor fi făcute publice, în ciuda încercărilor de a-și ține secretă averea

Declarațile fiscale ale lui Donald Trump, timp de șase ani, vor fi făcute publice, în ciuda opoziției fostului președinte al SUA. O comisie din Camera Reprezentanţilor din SUA - dominată de democraţi - a votat pentru desecretizarea acestora.

Aleşii americani au votat marţi în favoarea publicării declaraţiilor fiscale ale fostului preşedinte republican Donald Trump, care a dorit ca acestea să rămână private. Înainte de vot, congresmenii democraţi nu excludeau posibilitatea de a face publice declaraţiile fiscale imediat după aprobare, dar data exactă a publicării lor nu era încă cunoscută imediat după vot, potrivit AFP şi BBC, preluate de news.ro.

Donald Trump, care a intrat din nou în cursa pentru Casa Albă din 2024, nu-şi făcuse publice declaraţiile fiscale, spre deosebire de toţi predecesorii săi din anii 1970 încoace, ceea ce a ridicat numeroase întrebări cu privire la conţinutul acestora.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor, care se ocupă de chestiuni fiscale şi care are o majoritate democrată, a votat marţi cu 24 de voturi la 16 în favoarea publicării declaraţiilor fiscale ale miliardarului, pentru perioada 2015-2020. Toţi membrii democraţi au votat „pentru” şi toţi republicanii „împotrivă”.

Declarațiile au fost văzute doar de câțiva parlamentari

Comisia Congresului a cerut timp de mai bine de trei ani documentele trimise de miliardar la Fisc, dar acesta a refuzat să le ofere. Curtea Supremă le-a dat în cele din urmă dreptate congresmenilor, la sfârşitul lunii noiembrie.

Citește și
Donald Trump
Donald Trump își publică corespondența cu celebritățile. A primit scrisori de la Michael Jackson și prinţesa Diana

Doar câţiva oficiali din Congres au putut avea acces la ele până acum.

Lipsa de transparenţă a lui Donald Trump, care a făcut din averea sa un argument de campanie, a alimentat ani de zile speculaţii cu privire la amploarea averii sale sau la potenţiale conflicte de interese.

Compania familiei sale, Trump Organization, a fost găsită vinovată la începutul lunii decembrie de fraudă financiară şi fiscală, la finalul unui proces la New York în care fostul preşedinte republican nu a fost judecat personal.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult