Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarație stranie a lui Orban, aliatul lui Putin: ”Ungaria nu vrea graniță cu Rusia”. Răspunsul Kremlinului a fost pe măsură

Rusia nu reprezintă niciun pericol pentru țările din care nu vine nicio amenințare pentru ea, a declarat un oficial al Kremlinului, ca răspuns la o declarație făcută de Viktor Orban, aliat al Moscovei, potrivit căruia Ungaria nu vrea graniță cu Rusia.

Rusia nu prezintă niciun pericol pentru acele țări din care nu se confruntă cu nicio amenințare, a declarat miercuri reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, respingând astfel preocupările exprimate recent de premierul ungar Viktor Orban ca fiind nefondate, scrie TASS.

„Nu vedem totul cu ochii domnului Orban. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce spun insistent oficialii UE, Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru țările care nu sunt ostile față de Rusia și nu caută să devină un entitate anti-Rusia. Acestea fiind spuse, preocupările cu privire la acest lucru sunt nefondate", a comentat Peskov remarca lui Orban, potrivit căreia că Ungaria nu ar dori să împartă granița cu Rusia.

Viktor Orban a declarat anterior că Ungaria nu vrea graniță cu Rusia pentru că ”are amintiri rele despre vremea în care asta era situația”, scrie aceeași agenție rusă de presă.

Astfel, premierul maghiar a concluzionat că a nu avea Rusia chiar la graniță ar servi cel mai bine intereselor de securitate națională ale Ungariei.

Citește și
viktor orban
Gestul anti-Ucraina făcut de Ungaria pentru ziua în care se împlinesc doi ani de la invazia rusă

Orban a făcut aceste afirmații după întâlnirea de la Praga a celor patru țări din Grupul de la Vișegrad: Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

Orban, despre reuniunea Grupului de la Vișegrad, asupra situația din Ucraina: Cea mai dificilă întâlnire la care am fost vreodată

Premierul maghiar, cunoscut drept un prieten al Rusiei și al lui Vladimir Putin, a spus că această reuniune a liderilor Grupului de la Vişegrad a fost cea mai dificilă dintre întâlnirile la care a participat vreodată.

Prim-miniștrii celor patru state au fost de acord că acțiunile Rusiei față de Ucraina ar trebui condamnate, dar nu au fost de acord cu privire la modalitățile de a ajuta țara vecină.

În timp ce Polonia și Republica Cehă sprijină livrările de arme către Ucraina, Ungaria și Slovacia solicită o soluționare pașnică a conflictului cât mai curând posibil.

Ungaria a declarat anterior de mai multe ori că sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și este pregătită să continue asistența economică și umanitară pentru țară.

Dar a mai semnalat încă de la începutul conflictului că nu va furniza arme Ucrainei și nici nu va permite armelor destinate Ucrainei să tranziteze teritoriul maghiar, mai scrie agenția rusă de stat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult