Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imaginile filmate după prăbusirea avionului din Cuba. Aparatul de zbor avea 40 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Catastrofă aviatică, în Cuba! Un Boeing 737 care avea la bord 110 oameni s-a zdrobit de pământ, aproape imediat ce decolase de la Havana.

Avea rezervoarele pline, aşa că impactul a declanşat un incendiu infernal. Doar trei femei au supravieţuit, dar şi ele sunt în stare gravă.

Acesta este al treilea accident aviatic major care se produce în Cuba din 2010 încoace. Imaginile au fost filmate la scurt timp după accident şi înainte ca pompierii să apuce să stingă incendiul. Localnicii au ajuns primii la locul catastrofei, sperând că există supravieţuitori şi pot da o mână de ajutor.

Avionul abia decolase de pe aeroportul Jose Marti din Havana şi se îndrepta spre Holguin, un oraş aflat la aproape 700 de kilometri distanţă de capitală.

Din cauze încă necunoscute, aeronava s-a izbit de pământ aproape de capătul pistei, lângă un sat. Coloana de fum provocată de explozie se vedea de la câţiva kilometri distanţă.

Citește și
avion prabusit Cuba
Cum s-a petrecut tragedia de pe aeroportul din Havana. Sunt peste 100 de morţi

Martor: "Eram la check-in când am auzit o explozie. Brusc, luminile din aeroport s-au stins şi când ne-am uitat afară, am văzut fum negru ridicându-se şi ne-au anunţat că se prăbuşise un avion."

Avionul efectua o cursă internă. Era operat de Cubana Aviacion, dar închiriat de la o companie din Mexic. Toţi pasagerii de la bord erau cubanezi, însă echipajul era format din mexicani. Beoingul era construit în 1979, dar trecuse cu bine de o inspecţie tehnică, în noiembrie.

Compania aeriană naţională a Cubei înregistrează frecvent întârzieri şi anulări de zboruri. Pune aceste neajunsuri pe seama lipsei de aparate de zbor şi piese de schimb, ca urmare a embargoului american.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult