Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia luată de un tribunal din Slovacia în cazul atacatorului premierului Robert Fico. Ce risc a fost adus în discuție

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea de cuvânt a instanţei, Katarina Kudjakova, citată de TASR, AFP şi Reuters.

Un procuror al Parchetului general a cerut menţinerea în custodie a acuzatului Juraj Cintula, având în vedere 'posibilitatea unei evadări şi riscul ca acesta să-şi continue activitatea criminală', a precizat purtătoarea de cuvânt a tribunalului penal special din Pezinok, la nord-est de Bratislava.

Judecătorul care a prezidat şedinţa a aprobat solicitarea, informează Agerpres.

Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de tentativă de asasinat cu circumstanţe agravante. El l-a împuşcat şi rănit grav miercuri, în oraşul Handlova (regiunea Trencin), pe prim-ministrul Robert Fico. Acesta este în prezent spitalizat la Banska Bystrica şi se află în stare stabilă, dar gravă.

„Pronostic pozitiv” pentru Robert Fico

Pronosticul privind starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este pozitiv", a anunţat sâmbătă ministrului slovac al sănătăţii, informează agenţiile de presă internaţionale.

Citește și
robert fico
Noi informații despre starea de sănătate a premierului Slovaciei, Robert Fico. "Următoarele două-trei zile vor fi cruciale"

"Intervenţia chirurgicală de ieri, care a durat două ore, a contribuit la un pronostic pozitiv privind starea de sănătate a premierului" Robert Fico, a declarat Zuzana Dolinkova în faţa jurnaliştilor. "Starea de sănătate a prim-ministrului este stabilă, însă rămâne gravă", a adăugat ea.

"Dacă împuşcătura ar fi nimerit cu câţiva centimetri mai sus, ea ar fi atins ficatul prim-ministrului", a declarat la rândul său ministrul de interne slovac Matus Sutaj Estok, potrivit presei slovace.

Ministrul apărării şi vicepremierul Robert Kalinak, cel mai apropiat aliat politic al lui Fico, a spus că prim-ministrul este conştient. "Nu cred că el poate fi transportat la Bratislava în următoarele zile, pentru că starea lui este în continuare una gravă", a declarat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult