Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia judecătorilor care a înfuriat o țară întreagă, după ce o minoră a fost violată

Decizia unui tribunal din Barcelona de a achita cinci bărbați acuzați de violarea unei fete de 14 ani, sub acuzația de agresiune sexuală, a provocat furie în rândul spaniolilor.

Instanța a exclus violul dintre acuzații, deoarece victima se afla „în stare de inconștiență”, iar acuzații nu a folosit violență sau intimidarea pentru a o agresa.

Aceasta este o cerință în temeiul legii spaniole pentru acuzația de agresiune sexuală, echivalentul violului, relatează BBC.

În schimb, au fost condamnați pentru infracțiunea de abuz sexual și au primit pedepse mult mai mici.

Cei cinci au fost condamnați la 10-12 ani de închisoare fiecare. O condamnare pentru agresiune sexuală ar fi condus la pedepse cu închisoarea cuprinse între 15 și 20 de ani.

Câteva țări europene și-au schimbat legile în ultimii ani pentru a defini violul ca sex fără consimțământ. Suedia a modificat legea anul trecut, iar Danemarca procedează la fel.

Citește și
viol
Povestea șocantă a unei tinere. A fost violată de un profesor, un polițist și un ginecolog

Verdictul de la Barcelona vine în ciuda pronunțării într-un caz similar de către Curtea Supremă Spaniolă, care în trecut a modificat o condamnare de la abuz sexual la agresiune sexuală.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a denunțat-o ca pe o "sentință scandaloasă" , într-o postare pe Twitter.

„Nu sunt judecător și nu știu câți ani de închisoare merită, ceea ce știu eu este că nu este abuz, ci viol!”, a scris aceasta.

Grupurile pentru drepturile femeilor au reacționat în mod similar, cu furie și consternare.

Cetățenii furioși au comentat pe social media cazul, folosind hashtag-uri precum #JusticiaPatriarcal (Justiția Patriarhală) și #NoEsAbusoEsViolacion (Nu este abuz, este viol).

Lila Corominas, o purtătoare de cuvânt a Comitetului de grevă feministă din Manresa, a declarat pentru ziarul Nius Diario că acesta a fost „un caz evident de agresiune sexuală".

Procurorii au declarat instanței că bărbații, doi spanioli, doi cubanezi și un argentinian, au violat pe rând fata care se afla sub influența alcoolului și a drogurilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult