Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia Germaniei după ce Putin și-a adus rachetele la nici 600 de kilometri de Berlin. „Ar fi o neglijență să nu răspundem”

Armata germană a pus în funcțiune, miercuri, la Todendorf, în apropiere de Hamburg, un prim sistem de apărare aeriană Iris-T.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că sistemul sol-aer face parte dintr-o consolidare a apărării germane și europene lansată după ceforțele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022, scrie Yahoo News, care citează AFP.

„Rusia se reînarmează masiv de mulți ani, în special în domeniul rachetelor și rachetelor de croazieră”, a declarat Scholz la ceremonia de inaugurare.

Putin a încălcat tratatele de dezarmare și „a desfășurat rachete până la Kaliningrad”, o exclavă rusă situată la aproximativ 530 de kilometri de Berlin, a adăugat acesta.

„Ar fi o neglijență să nu răspundem în mod adecvat la această situație”, a subliniat cancelarul german, care a adăugat: „Un eșec în a acționa ar pune pacea în pericol. Nu voi permite acest lucru”.

Scholz, care a fost însoțit de ministrul Apărării, Boris Pistorius, a mai spus că sistemul face parte din Inițiativa europeană Sky Shield, care include, de asemenea, și apărare la distanță lungă împotriva rachetelor balistice.

Armata germană a comandat producătorului Diehl Defence șase sisteme Iris-T SLM la un cost total de 950 de milioane de euro, care urmează să fie livrate până în mai 2027.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult