Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De la Illuminati la Bigfoot și Zona 51. Topul celor mai populare teorii ale conspirației

Existența Illuminati este cea mai populară teorie a conspirației de pe Wikipedia, cu peste trei milioane de vizualizări ale paginii în ultimul an.    

Un nou studiu realizat de VegasSlotsOnline a scos la iveală cele mai populare conspirații online, analizând numărul de vizualizări ale paginilor Wikipedia pe care diferitele teorii le-au obținut în ultimele 12 luni, scrie Daily Star.

Poate că era de așteptat, căutările pentru presupusa cabală secretă de oameni puternici, Illuminati, a fost prima, în timp ce Clubul 27 a fost pe locul al doilea, cu puțin sub trei milioane de vizualizări, urmat de Zona 51, cu 1,7 milioane.

Conspirațiile legate de uciderea lui John Lennon au adunat peste 1,2 milioane de vizualizări în ultimul an, depășind alte conspirații populare precum Bigfoot și teoria Pământului plat.

Illuminati

Citește și
călătoria în timp
O nouă teorie din fizică explică de ce călătoria în timp este imposibilă. Ce spun specialiștii

Având în vedere istoria sa îndelungată și prevalența sa în cultura pop, nu este surprinzător să vedem că Illuminati se află pe primul loc în topul celor mai vizualizate teorii ale conspirației.

Pagina sa de pe Wikipedia a atras un total de 3,1 milioane de vizualizări în ultimele 12 luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 8 533 de vizualizări - deci este clar că interesul pentru această teorie veche de secole nu se va stinge prea curând.

Inițial, Illuminati a fost o societate secretă fondată în Bavaria în anii 1700, care intenționa să înlocuiască creștinismul cu o „religie a rațiunii”.

Grupul a fost desființat de guvern după numai un deceniu, dar acest lucru nu îi împiedică pe adepții teoriei conspirației să creadă că societatea există și astăzi, acționând în secret pentru a cuceri lumea. Printre personalitățile celebre acuzate că fac parte din Illuminati se numără președinți americani, cântăreți pop și actori.

Clubul 27

În ciuda faptului că sună ca o societate amuzantă și exclusivistă, Clubul 27 cu siguranță nu este unul în care ți-ai dori să faci parte. Numele se referă la o listă de celebrități care au decedat la vârsta de 27 de ani, printre care Jimi Hendrix, Jean-Michel Basquiat, Kurt Cobain și Amy Winehouse.

Există peste 70 de nume pe lista celor 27 de presupuși membri ai Clubului 27 de pe Wikipedia, care a obținut puțin mai puțin de trei milioane de vizualizări de pagini (o medie zilnică de 8.104) în ultimul an.

Numărul de celebrități care au murit la această vârstă a dat naștere la teoria conform căreia decesele celebrităților sunt mai frecvente la 27 de ani, deși acest lucru a fost dovedit fals de cercetările științifice. Chiar și așa, aceasta rămâne un fenomen cultural popular.

Zona 51

Zona 51 se referă la un ansamblu de clădiri militare, extrem de secret, al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Nevada și este cât se poate de real. Teoriile conspirației din spatele ei, însă, s-ar putea să nu fie.

Caracterul ultrasecret al bazei a dus la o serie de teorii nebunești de-a lungul anilor, cea mai populară fiind aceea că este folosită pentru a efectua cercetări despre OZN-uri și ființe extraterestre pe care guvernul SUA le ține ascunse.

Teoriile sunt populare pe rețelele de socializare, iar pagina Wikipedia pentru Zona 51 a obținut 1,7 milioane de vizualizări de pagini în ultimul an.

JonBenét Ramsey este în viață

JonBenét Ramsey a fost ucisă în casa familiei sale în 1996, la vârsta de doar șase ani. Ucigașul ei nu a fost niciodată identificat oficial, dar există multe detalii ciudate despre acest caz (cum ar fi un bilet de răscumpărare găsit în casa familiei) care au stârnit o serie de teorii populare de-a lungul anilor.

O teorie deosebit de ciudată este aceea că JonBenét nu a murit niciodată și că, de fapt, este încă în viață - în ciuda dovezilor foarte puternice care demonstrează contrariul.

Pagina Wikipedia despre moartea ei a obținut 1,4 milioane de vizualizări în ultimele 12 luni și va continua probabil să atragă și mai multe atâta timp cât cazul rămâne deschis.

Asasinarea lui John Lennon

John Lennon, muzicianul trupei Beatles, a fost împușcat mortal în 1980 de un fan furios. De atunci, teorii ale conspirației care sugerează că CIA ar fi fost implicată în moartea sa au apărut în diverse locuri, inclusiv în cărți și documentare.

CIA și FBI l-au supravegheat pe Lennon din cauza activismului său de stânga, iar teoreticienii au sugerat că ucigașul, Mark Chapman, a acționat în numele lor.

Pagina Wikipedia care detaliază conspirațiile privind uciderea lui Lennon a adunat peste 1,2 milioane de vizualizări în ultimul an, depășind alte conspirații populare precum Bigfoot și teoria Pământului plat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult